Stižu rezultati iz Zadra: Još tri učesnika pozitivna

- Još tri učesnika su pozitivna na korona virus, kazao je jutros Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, prenosi HRT.

Tenis 22.06.2020 | 09:36
Stižu rezultati iz Zadra: Još tri učesnika pozitivna

Otkrio je kako je među njima jedan teniser. "Ne bih o imenima. Mogu reći da je jedan teniser pozitivan", dodao je.

Reporter N1 javlja kako je jedan od njih Borna Ćorić.

Takođe, pozitivan je i kondicijski trener bugarskog tenisera Grigora Dimitrova.

"Zadarski ZJZ je testirao 23 osobe - igrače, trenere i sav uži tim, od njih je jutros troje pozitivno na korona virus. Organizuje se smještaj, tzv. karantina u kojoj će biti smješteni igrači pozitivni na korona virus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata sa svim tim ljudima koji su pozitivni i koji su bili prvi kontakt s njima. Formirani su dodatni timovi", rekao je Vicković u telefonskom razgovoru za HRT.

Pozivaju se građani koji su bili u bliskom kontaktu s Dimitrovim da se jave.

Podsjetimo, nakon što je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na korona virus, štab Civilne zaštite Zadarske županije apelovao je na sve građane koji su dulje od 10 minuta bili u bliskom kontaktu s bugarskim tenisačem Grigorom Dimotrovim, pozitivnim na korona virus, da odu u samoizolaciju. 

Teniser Grigor Dimitrov protekla dva dana bio je u Zadru na teniskom turniru Adria Touru, a putem instagrama obavijestio je javnost da je pozitivan na korona virus, zbog čega je i otkazano finale teniskog turnira.

Zbog cijele situacije organizatori Adria Toura otkazali su finale u kojem su trebali zaigrati najbolji teniser svijeta Novak Đoković i ruski teniser Andrej Rubljov. Otkazan je i završni koncert Petra Graše.

Svi teniseri koji su učestvovali na turniru, kao i ljudi koji su bili u organizaciji, testiraće se na covid-19. Neki su i noćas testirani, prenosi Index.hr.

Kako mediji prenose Novak Đoković je odbio da se testira u Hrvatskoj, on se vraća u Beograd, gdje će biti testiran.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Advokat

22.06.2020 08:58

Kakav je status primariusa Đokovića?

ODGOVORITE
Name

neodgovornost

22.06.2020 09:01

Nikad vise zarazenih a oni organizuju nekakve turnire

ODGOVORITE
Name

Igor

22.06.2020 09:30

Nole je uvijek bio ..... od covjeka. Misli da je ovo Monako gdje zivi, ali nije. Postoje neka pravila. No nadam se da nece on i koronasi za Banjaluku jer tu je i onako veoma mnogo zarazenih.

ODGOVORITE