Овако се Атлетико опростио од Радомира Антића

Наследница чувеног тренера и селектора Србије објавила емотивну фотографију са стадиона "Ванда Метрополитано".

Фудбал 21.06.2020 | 23:08
Овако се Атлетико опростио од Радомира Антића

Атлетико из Мадрида се на емотиван начин опростио од тренера Радомира Антића, легенде која је преминула за време корона вируса. Два каранфила, један црвени, други бели и црвено-бели дрес на којем је било написано "Радомир Антиц". Емотивно.

Ову информацију на друштвеним мрежама објавила је ћерка Радомира Антића, Ана, која је уз фотографију написала: 

- Каква илузија?! Каква лепа почаст?! Баш како ти заслужујеш, тата! Породица!

Атлетико није заборавио ни своје верне симпатизере применуле током пандемије, пре почетка утакмице против Ваљадолида (1:0). За сваког од 50 умрлих навијача са претплатним картама, у фотељи на стадиону "Ванда Метрополитано" налазио се дрес са именом и два цвета. Пре почетка меча са Ваљадолидом одржан је минут ћутања. Химну Атлетика отпевао је музичар Пабло Наваро, док су заставе биле на пола копља.

Радомир Антић преминуо је у понедељак 6. априла у 72. години после краће болести. Један од најбољих српских фудбалских тренера и чувени Мистер остао је упамћен у срцима навијача Атлетика из Мадрида и репрезентације Србије. "Јорганџијама" је 1996. године подарио дуплу круну, а "орлове" је 2010. године одвео на Светско првенство у Јужној Африци. Остаће и упамћен као једини тренер на свету који је водио Реал, Барселону и Атлетико.

Знање и ауторитет

Мистер је био пример

Радомир Антић био је познат по стручности, знању и ауторитету, а највише га је красила људскост. Мистер је оставио трага свуда где је радио, па га и данас у Шпанији многи славе и узимају за пример правог тренера. Фудбалску каријеру је почео у ужичкој Слободи, а потом је осам година носио дрес Партизана. Касније је играо за Фенербахче, Сарагосу и Лутон.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар