Ovako se Atletiko oprostio od Radomira Antića

Naslednica čuvenog trenera i selektora Srbije objavila emotivnu fotografiju sa stadiona "Vanda Metropolitano".

Fudbal 21.06.2020 | 23:08
Ovako se Atletiko oprostio od Radomira Antića

Atletiko iz Madrida se na emotivan način oprostio od trenera Radomira Antića, legende koja je preminula za vreme korona virusa. Dva karanfila, jedan crveni, drugi beli i crveno-beli dres na kojem je bilo napisano "Radomir Antic". Emotivno.

Ovu informaciju na društvenim mrežama objavila je ćerka Radomira Antića, Ana, koja je uz fotografiju napisala: 

- Kakva iluzija?! Kakva lepa počast?! Baš kako ti zaslužuješ, tata! Porodica!

Atletiko nije zaboravio ni svoje verne simpatizere primenule tokom pandemije, pre početka utakmice protiv Valjadolida (1:0). Za svakog od 50 umrlih navijača sa pretplatnim kartama, u fotelji na stadionu "Vanda Metropolitano" nalazio se dres sa imenom i dva cveta. Pre početka meča sa Valjadolidom održan je minut ćutanja. Himnu Atletika otpevao je muzičar Pablo Navaro, dok su zastave bile na pola koplja.

Radomir Antić preminuo je u ponedeljak 6. aprila u 72. godini posle kraće bolesti. Jedan od najboljih srpskih fudbalskih trenera i čuveni Mister ostao je upamćen u srcima navijača Atletika iz Madrida i reprezentacije Srbije. "Jorgandžijama" je 1996. godine podario duplu krunu, a "orlove" je 2010. godine odveo na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Ostaće i upamćen kao jedini trener na svetu koji je vodio Real, Barselonu i Atletiko.

Znanje i autoritet

Mister je bio primer

Radomir Antić bio je poznat po stručnosti, znanju i autoritetu, a najviše ga je krasila ljudskost. Mister je ostavio traga svuda gde je radio, pa ga i danas u Španiji mnogi slave i uzimaju za primer pravog trenera. Fudbalsku karijeru je počeo u užičkoj Slobodi, a potom je osam godina nosio dres Partizana. Kasnije je igrao za Fenerbahče, Saragosu i Luton.

(Kurir sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar