Меч сезоне: ККК „Бијељина“ надиграо ККК „Наис“

Под покровитељством Општине Књажевац и Спортског савеза Књажевца, у суботу је организован сусрет седмог кола Прве лиге Србије у кошарци у колицима (ПЛС) који се играо у организацији Савеза кошаркаша у колицима Србије (СККС).

Република Српска 21.06.2020 | 20:07
Меч сезоне: ККК „Бијељина“ надиграо ККК „Наис“

Састали се се, како за себе воле да кажу – „братски“ клубови, ККК „Наис“ из Ниша и ККК „Бијељина“.

Малобројни гледаоци су сведочили најефикаснијем мечу сезоне, јер је постигнуто невероватна 134 поена!

Екипа из Семберије је боље започела меч и завршила прву четвртину у своју корист са 28:16. Тих 12 поена разлике је, показало се, било пресудно да се предност одржава (следеће три четвртине су завршене укупно 45:45).

Истина, играчи ККК „Наис“ су имали периоде сјајне игре, приближили су се на моменте на два поена разлике, али нису остварили преокрет.  

Јовановић нерешива енигма

Најбољи српски кошаркаш у колицима у првој деценији овог века, непоновљиви Александар Јовановић, иако се у овој сезони активирао после неколико сезона, показао је своју класу. Био је нерешива енигма за одбрану ККК „Наис“ постигавши 33 поена

„Физички веома захтевна утакмица, одиграна у максималном темпу свих 40 минута. Морали смо да дамо све од себе да би остварили победу", рекао је Александар Јовановић, најбољи играч утакмице.

Хаџовић: Пресудили наши промашени „зицери“ и противников одличан скок у нападу

Иако су доживели пораз, у ККК „Наис“ нису разочарани утакмицом и сезоном. Ако се очекивало да локомотиве воза ККК „Наис“ буду Филип Јовановић и Бобан Станковић, није се очекивало да се још пет играча те екипе упише у стрелце (Хаџовић, Крстић, Като, Динић, Милинковић).

„Честитам екипи ККК 'Бијељина' на заслуженој победи. Наш братски клуб ККК „Бијељина“ је пре утакмице била апсолутни фаворит, то се доказало на терену", рекао је у једном даху први човек струке ККК „Наис“, Миљан Хаџовић.

Књажевац подршка кошарке у колицима

Општина Књажевац и Спортски савез Књажевца су још једном показали бригу за спорт особе са инвалидитетом.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Како нас Бошњаци

21.06.2020 20:34

...лагано превеслаше и како сједећу одбојку прогураше у свјетске висине. До јуче смо исмијавали момке који с инвалидитетом харају свијетом и освајају медаље (а тиме исмијавамо и наше инвалиде), а данас кошарка у колицицима??? Да ли ћемо исмијавати ове момке? Хоћемо ли? Браво Бошњаци! Очитали сте нам буквицу!

ОДГОВОРИТЕ