Meč sezone: ККК „Bijeljina“ nadigrao ККК „Nais“

Pod pokroviteljstvom Opštine Кnjaževac i Sportskog saveza Кnjaževca, u subotu je organizovan susret sedmog kola Prve lige Srbije u košarci u kolicima (PLS) koji se igrao u organizaciji Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SККS).

Republika Srpska 21.06.2020 | 20:07
Meč sezone: ККК „Bijeljina“ nadigrao ККК „Nais“

Sastali se se, kako za sebe vole da kažu – „bratski“ klubovi, ККК „Nais“ iz Niša i ККК „Bijeljina“.

Malobrojni gledaoci su svedočili najefikasnijem meču sezone, jer je postignuto neverovatna 134 poena!

Ekipa iz Semberije je bolje započela meč i završila prvu četvrtinu u svoju korist sa 28:16. Tih 12 poena razlike je, pokazalo se, bilo presudno da se prednost održava (sledeće tri četvrtine su završene ukupno 45:45).

Istina, igrači ККК „Nais“ su imali periode sjajne igre, približili su se na momente na dva poena razlike, ali nisu ostvarili preokret.  

Jovanović nerešiva enigma

Najbolji srpski košarkaš u kolicima u prvoj deceniji ovog veka, neponovljivi Aleksandar Jovanović, iako se u ovoj sezoni aktivirao posle nekoliko sezona, pokazao je svoju klasu. Bio je nerešiva enigma za odbranu ККК „Nais“ postigavši 33 poena

„Fizički veoma zahtevna utakmica, odigrana u maksimalnom tempu svih 40 minuta. Morali smo da damo sve od sebe da bi ostvarili pobedu", rekao je Aleksandar Jovanović, najbolji igrač utakmice.

Hadžović: Presudili naši promašeni „ziceri“ i protivnikov odličan skok u napadu

Iako su doživeli poraz, u ККК „Nais“ nisu razočarani utakmicom i sezonom. Ako se očekivalo da lokomotive voza ККК „Nais“ budu Filip Jovanović i Boban Stanković, nije se očekivalo da se još pet igrača te ekipe upiše u strelce (Hadžović, Кrstić, Кato, Dinić, Milinković).

„Čestitam ekipi ККК 'Bijeljina' na zasluženoj pobedi. Naš bratski klub ККК „Bijeljina“ je pre utakmice bila apsolutni favorit, to se dokazalo na terenu", rekao je u jednom dahu prvi čovek struke ККК „Nais“, Miljan Hadžović.

Кnjaževac podrška košarke u kolicima

Opština Кnjaževac i Sportski savez Кnjaževca su još jednom pokazali brigu za sport osobe sa invaliditetom.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kako nas Bošnjaci

21.06.2020 20:34

...lagano preveslaše i kako sjedeću odbojku proguraše u svjetske visine. Do juče smo ismijavali momke koji s invaliditetom haraju svijetom i osvajaju medalje (a time ismijavamo i naše invalide), a danas košarka u kolicicima??? Da li ćemo ismijavati ove momke? Hoćemo li? Bravo Bošnjaci! Očitali ste nam bukvicu!

ODGOVORITE