Звезда шампионски окончала сезону пред 18.000 навијача

Фудбалери Црвене звезде савладали су Пролетер резултатом 2:1 у последњој утакмици Линглонг Суперлиге Србије.

Фудбал 20.06.2020 | 21:57
Звезда шампионски окончала сезону пред 18.000 навијача

Црвена звезда је шампион Србије у сезони 2019/20 и победом је спустила завесу.

Екипа Пролетера је савладана са 2:1, пошто су голове постигли Гарсија и Гајић, док је за госте из Новог Сада стрелац јединог гола на мечу био Андрејевић.

Црвена звезда је на стадиону Рајко Митић пред 18.362 играча победила Пролетер, прославила рођендан и 31. шампионску титулу.

Утакмица није почела баш најбоље по њих, пошто је Пролетер од 6. минута повео, када је Андрејевић главом после корнера савладао Милана Борјана за велику радост гостију.

Иако црвено-бели нису баш најбоље почели, навијачи су на трибинама направили одличан амбијент и уз бакље и шеталице обележили 31. шампионску титулу, као и рођендан клуба

Прво полувреме било је изузетно занимљиво и садржајно, а после 12 минута вођства Пролетера, Гарсија се потрудио да црвено-бели изједначе, пошто је Петрића савладао након одличне асистенција Иванића.

Да Црвена звезда на полувреме оде са предношћу постарао се Гајић који је у 37. минуту утакмице са десног бока одлично утрчао у казнени простор и шутирао у малу мрежу за велику радост навијача и саиграча.

Друго полувреме је почело енергично, Звезда је већ у 48. минуту имала велику прилику, Томане је добио сјајан пас, истрчао сам пред голмана, али није решио 1 на 1 ситуацију са голманом Пролетера.

После те прилике малтене ништа нисмо видели, Звезда је контролисала игру, контролисала темпо и само мирно приводила утакмицу крају. Довољно је рећи да је најопаснији покушај дошао тек у 93. минуту, када је Родић пробао да угрози Петрића.

Све у свему, Звезда је одиграла онолико колико јој је било неопходно за нови тријумф, тријумф којим затвара сезону, прославља рођендан и шампионску титулу.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар