Zvezda šampionski okončala sezonu pred 18.000 navijača

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Proleter rezultatom 2:1 u poslednjoj utakmici Linglong Superlige Srbije.

Fudbal 20.06.2020 | 21:57
Zvezda šampionski okončala sezonu pred 18.000 navijača

Crvena zvezda je šampion Srbije u sezoni 2019/20 i pobedom je spustila zavesu.

Ekipa Proletera je savladana sa 2:1, pošto su golove postigli Garsija i Gajić, dok je za goste iz Novog Sada strelac jedinog gola na meču bio Andrejević.

Crvena zvezda je na stadionu Rajko Mitić pred 18.362 igrača pobedila Proleter, proslavila rođendan i 31. šampionsku titulu.

Utakmica nije počela baš najbolje po njih, pošto je Proleter od 6. minuta poveo, kada je Andrejević glavom posle kornera savladao Milana Borjana za veliku radost gostiju.

Iako crveno-beli nisu baš najbolje počeli, navijači su na tribinama napravili odličan ambijent i uz baklje i šetalice obeležili 31. šampionsku titulu, kao i rođendan kluba

Prvo poluvreme bilo je izuzetno zanimljivo i sadržajno, a posle 12 minuta vođstva Proletera, Garsija se potrudio da crveno-beli izjednače, pošto je Petrića savladao nakon odlične asistencija Ivanića.

Da Crvena zvezda na poluvreme ode sa prednošću postarao se Gajić koji je u 37. minutu utakmice sa desnog boka odlično utrčao u kazneni prostor i šutirao u malu mrežu za veliku radost navijača i saigrača.

Drugo poluvreme je počelo energično, Zvezda je već u 48. minutu imala veliku priliku, Tomane je dobio sjajan pas, istrčao sam pred golmana, ali nije rešio 1 na 1 situaciju sa golmanom Proletera.

Posle te prilike maltene ništa nismo videli, Zvezda je kontrolisala igru, kontrolisala tempo i samo mirno privodila utakmicu kraju. Dovoljno je reći da je najopasniji pokušaj došao tek u 93. minutu, kada je Rodić probao da ugrozi Petrića.

Sve u svemu, Zvezda je odigrala onoliko koliko joj je bilo neophodno za novi trijumf, trijumf kojim zatvara sezonu, proslavlja rođendan i šampionsku titulu.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar