Три медицинске сестре КЦУС-а позитивне на корону

Директорица Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Себија Изетбеговић изјавила је за Н1 да је у овом тренутку 15 пацијената хоспитализовано у изолаторију на Подхрастовима.

Босна и Херцеговина 20.06.2020 | 16:52
Три медицинске сестре КЦУС-а позитивне на корону

"Четрнаест има упалу плућа, неки средње тешку, неки тежу. Само један пацијент има стомачне тегобе изазване корона вирусом. Сви пацијенти који су хоспитализовани, имају симптоме и они су болесни. И оне шпекулације које су се појавиле да су хоспитализовани и неки људи који немају никаквих симптома, а само су позитивни, апсолутно су нетачне. Сви који су смјештени јесу болесни и имају симптоме", рекла је др. Изетбеговић и додала да нико није на респираторима.

Чињеница је, сматра др. Изетбеговић, да се у овој ситуацији много брже попуњава изолаториј Подхрастови него што је то било прошли пут. "И чињеница је да су се људи претјерано опустили. Јако мали број је оних који се одговорно понашају", истакла је.

Навела је и да у Клиничком центру није позитивна једна медицинска сестра него три.

"Двије медицинске сестре су из Клинике за општу и абдоминалну хирургију и оне су радиле заједно у смјени. Сви тестирани контакти у Клиничком центру су негативни тако да ми Клинику о овом тренутку нећемо затворити. Нема потребе, то су упуте наших инфектолога и епидемиолога. А трећа медицинска сестра која је позитивна је из Клинике за неурохирургију, међутим, она уопште не долази на посао, на годишњем је одмору, тако да није могла угрозити никога у Клиничком центру", казала је др. Изетбеговић.

(Н1) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дрина

20.06.2020 18:43

како је кренуло имат це мо висе слуцајева него у априлу. и границе, и радње и фирме це се опет затворит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

20.06.2020 19:30

Камо среце да се све затвори до вакцине.Само у том слуцају,све ово има смисла,другације је све само политицка игра...

ОДГОВОРИТЕ