Нови вирус корона у Кини - европског поријекла

Порекло Цовида19 који је узроцник најновијег сирења заразе у кинеском главном граду Пекингу, је европско”, потврдила је струцњак СЗО др Мариа ван Кхеркова.

Свијет 20.06.2020 | 11:42
Нови вирус корона у Кини - европског поријекла

На редовној конференицји за стампу она је изјавила да је СЗО добила неколико секвенци генома коронавируса из Пекинга и да је потврђено њихово "европско порекло".

"Нова епидемија не значи да се ради о другом валу коронавируса", рекао је директор СЗО за ванредне ситуације, Мајк Рајан (Мике Рyан).

По његовим рецима ако дође до избијања новог зариста мора се одмах реаговати да би се избегао повратак на рестриктивне мере затварања.

Рајан је нагласио да би свака земља могла имати сада други врхунац заразе коронавирусом, а затим да се мозе оцекивати и други вал на јесен. Могу се догодити обе појаве, појаснио је.

“Да бисте држали под контролом сирење Цовида 19, неопходно је пратити бројеве: број зарзених и ситуацију у здравственим установама. Ако су болнице поново претрпане, у опасности, мора се брзо деловати да се не би нашли у ситуацији као на врхунцу пандемије ”, упозорио је Мајк Рајан.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

еуропејац

20.06.2020 09:59

тај вирус посто ко ови код нас из гламоча и димљеног грахова, мало оде у бањалуку и одма бањалучанин...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма свака свој вирус

20.06.2020 10:15

Опасни, подли, не зна висе како да мутира....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

20.06.2020 12:06

Нака је вала код њих несто европско, јер смо одавно преплављени свакаквом кинеском робом, па И вирусом. Слиједи сценарио нове одбране, а мозда И нема застите, јер је измутиран путујуци по свијету, вративси СЕ сад у матицу.

Name

Чупавко

20.06.2020 10:54

маде ин Босниа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиктер море

20.06.2020 10:56

У Европи се прво појавио на пијаци у Лакташима, вирус мутирао са куваног милорада на човјека.

ОДГОВОРИТЕ