Камен темељац за нову спортску дворану у Брчком

Полагањем камена темељца започета је изградња нове спортске дворане у Пољопривредној и медицинској школи у Брчком. За ове намјене тренутно је осигурано 200.000 КМ, а завршетак радова очекује се за двије године.

Република Српска 19.06.2020 | 18:08
Камен темељац за нову спортску дворану у Брчком

Пољопривредну и Медицинску школу у Брчком похађа 721 ученик, а сала у којој се до сада одвијала настава физичког васпитања потпуно је неусловна, каже директор ове установе Марица Мркић.

“Искрено се надамо и радујемо брзом завршетку ове сале. Надам се да ћемо наше ученике врло брзо да уведемо у нову салу. Такође се надам се да ће ту пробематику да препознају Одјељење за образовање и Влада Брчко дистрикта”, каже Мркићева.

Брчко ће, с овим објектом у изградњи, имати око 18.000 метара квадратних простора који ће створити неопходне претпоставке за правилан физички и тјелесни развој дјеце и школске омладине у наредном периоду. До њеног завршетка и предаје на употребу ученицима Пољопривредне и медицинске школе, настава физичког васпитања ће се одвијати у некој од сала основних или средњих школа у Брчком.

“Када је ријеч о средњим школама, једно Пољопривредна и медицинска школа није имала адекватну дворану, усклађену са педагошким стандардима. Из тог разлога креће изградња нове и рушење постојеће дворане. Када је ријеч о другим основним школама, бар централне школе имају задовољавајуће дворане”, каже Сенад Османовић, шеф Одјељења за образовање у Брчком.

Изградњом дворане такође се стварају одговарајући услови за развој успјешних спортиста, по којима је Брчко далеко познато. За сада су за изградњу спортске дворане обезбијеђена средства у износу од 200 хиљада марака, а радови, као и осигурање читаве финанцијске конструкције, требало би да буду завршени 2022. године.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

РСПхантом

19.06.2020 18:58

Градице је минимално 5год,као у Градисци,појесце пара као понор без дна. :-) :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

20.06.2020 05:51

То иду избори?

Name

Просјаци

20.06.2020 18:51

Милорад Додик је предао Брцко. Некада је било насе, а сада је Дистрикт у коме су босњаци лагана вецина и све бројнији. Пропаст наса.

Name

Хамис

19.06.2020 19:00

пусти дворану него кад це исплата минималца за април ,рекосте све у року исплацивати да се радницима могу плате дати на време ,да смо на вас цекали поцркали би и ми и радници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.06.2020 05:18

Ја кад сам похађао ову школу (до прије 13 година), та школска установа је тада имала неких око 1000 ђака, док данас има 721-ог ђака. Тада је, сјећам се, био тренд да родитељи који су живјели и радили у иностранству или су и даље живјели тамо, пошаљу своју дјецу овдје да заврше школу, док сад чак и они који су овдје, шаљу дјецу вани да заврше школу. Иначе, период од 2000-их до 2008 у образовном систему је био мали моменат у историји, када је образовни систем почео да личи на нешто, док сад је на неки начин као у деведесетим.

ОДГОВОРИТЕ