Kamen temeljac za novu sportsku dvoranu u Brčkom

Polaganjem kamena temeljca započeta je izgradnja nove sportske dvorane u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Brčkom. Za ove namjene trenutno je osigurano 200.000 KM, a završetak radova očekuje se za dvije godine.

Republika Srpska 19.06.2020 | 18:08
Kamen temeljac za novu sportsku dvoranu u Brčkom

Poljoprivrednu i Medicinsku školu u Brčkom pohađa 721 učenik, a sala u kojoj se do sada odvijala nastava fizičkog vaspitanja potpuno je neuslovna, kaže direktor ove ustanove Marica Mrkić.

“Iskreno se nadamo i radujemo brzom završetku ove sale. Nadam se da ćemo naše učenike vrlo brzo da uvedemo u novu salu. Takođe se nadam se da će tu probematiku da prepoznaju Odjeljenje za obrazovanje i Vlada Brčko distrikta”, kaže Mrkićeva.

Brčko će, s ovim objektom u izgradnji, imati oko 18.000 metara kvadratnih prostora koji će stvoriti neophodne pretpostavke za pravilan fizički i tjelesni razvoj djece i školske omladine u narednom periodu. Do njenog završetka i predaje na upotrebu učenicima Poljoprivredne i medicinske škole, nastava fizičkog vaspitanja će se odvijati u nekoj od sala osnovnih ili srednjih škola u Brčkom.

“Kada je riječ o srednjim školama, jedno Poljoprivredna i medicinska škola nije imala adekvatnu dvoranu, usklađenu sa pedagoškim standardima. Iz tog razloga kreće izgradnja nove i rušenje postojeće dvorane. Kada je riječ o drugim osnovnim školama, bar centralne škole imaju zadovoljavajuće dvorane”, kaže Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje u Brčkom.

Izgradnjom dvorane takođe se stvaraju odgovarajući uslovi za razvoj uspješnih sportista, po kojima je Brčko daleko poznato. Za sada su za izgradnju sportske dvorane obezbijeđena sredstva u iznosu od 200 hiljada maraka, a radovi, kao i osiguranje čitave financijske konstrukcije, trebalo bi da budu završeni 2022. godine.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

RSPhantom

19.06.2020 18:58

Gradice je minimalno 5god,kao u Gradisci,pojesce para kao ponor bez dna. :-) :-)

ODGOVORITE
Name

Jaffa

20.06.2020 05:51

To idu izbori?

Name

Prosjaci

20.06.2020 18:51

Milorad Dodik je predao Brcko. Nekada je bilo nase, a sada je Distrikt u kome su bosnjaci lagana vecina i sve brojniji. Propast nasa.

Name

Hamis

19.06.2020 19:00

pusti dvoranu nego kad ce isplata minimalca za april ,rekoste sve u roku isplacivati da se radnicima mogu plate dati na vreme ,da smo na vas cekali pocrkali bi i mi i radnici

ODGOVORITE
Name

Direkt

20.06.2020 05:18

Ja kad sam pohađao ovu školu (do prije 13 godina), ta školska ustanova je tada imala nekih oko 1000 đaka, dok danas ima 721-og đaka. Tada je, sjećam se, bio trend da roditelji koji su živjeli i radili u inostranstvu ili su i dalje živjeli tamo, pošalju svoju djecu ovdje da završe školu, dok sad čak i oni koji su ovdje, šalju djecu vani da završe školu. Inače, period od 2000-ih do 2008 u obrazovnom sistemu je bio mali momenat u istoriji, kada je obrazovni sistem počeo da liči na nešto, dok sad je na neki način kao u devedesetim.

ODGOVORITE