Бијељина: Играчи ФК Радник почели званично припреме

Фудбалери ФК “Радник” из Бијељине званично су почели припреме за наредну такмичарску сезону 2020-2021. Поред тога што је дошло до значајних промјена у управи клуба, промјене нису заобишле ни играчки кадар.

Фудбал 19.06.2020 | 17:07
Бијељина: Играчи ФК Радник почели званично припреме

План и програм припрема је спреман. У наредних четрдесет дана тим Фудбалског клуба “Радник”  одрадиће квалитетне припреме у Бијељини и на Златибору.

“Сигурно ће у првом дијелу бити атлетике и тих припрема које играчи баш и не воле, али то је предуслов да се гради све остало. На Златибору ћемо имати озбиљније противнике, имаћемо добре услове за рад, ту ће бити пуно тактичког дијела, уигравања екипе, пресинга и свега онога што је нама потребно за наставак првенства”, рекао је тренер ФК “Радник” Славко Петровић.

Дошло је до измјена и у играчком кадру.

“Прије пар дана смо се договорили са Мекићем и Попаром да продужимо сарадњу. Водимо се тиме да оно што је ваљало у прошлости, сигурно је добро и за будућност. Сада нам је вакантна позиција шпица, имамо Зукића, али треба нам један голгетер. Имамо проблем да су нам оба лијева бека напустила клуб, ми смо то компензовали младим Никићем, који тек треба да се гради, али нама треба моментално лијеви бек за првих једанаест”, додаје Петровић.

Из Управе клуба напомињу да су створени услови да “Радник” остане стабилан премијерлигаш.  Добрим дијелом ће се радити и на стварању подмлатка.

“Стратегија у наредном периоду биће јачање подмлатка, односно младих селекција од пјетлића, пионира, кадета, јуниора, а наравно да је у првом плану сениорски тим. Али приоритет, на одређен начин, биће да јачамо младе селекције како би из наших погона формирали што већи број играча”, истакао је предсједник Управног одбора ФК “Радник” Предраг Перковић.

Атмосфера међу играчима је добра, што је значајно за љетне припреме. Јер, када имате уиграну екипу може се рачунати на озбиљна мјеста у Премијер лиги БиХ, закључено је на данашњој конференцији Фудбалског клуба “Радник”.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар