Bijeljina: Igrači FK Radnik počeli zvanično pripreme

Fudbaleri FK “Radnik” iz Bijeljine zvanično su počeli pripreme za narednu takmičarsku sezonu 2020-2021. Pored toga što je došlo do značajnih promjena u upravi kluba, promjene nisu zaobišle ni igrački kadar.

Fudbal 19.06.2020 | 17:07
Bijeljina: Igrači FK Radnik počeli zvanično pripreme

Plan i program priprema je spreman. U narednih četrdeset dana tim Fudbalskog kluba “Radnik”  odradiće kvalitetne pripreme u Bijeljini i na Zlatiboru.

“Sigurno će u prvom dijelu biti atletike i tih priprema koje igrači baš i ne vole, ali to je preduslov da se gradi sve ostalo. Na Zlatiboru ćemo imati ozbiljnije protivnike, imaćemo dobre uslove za rad, tu će biti puno taktičkog dijela, uigravanja ekipe, presinga i svega onoga što je nama potrebno za nastavak prvenstva”, rekao je trener FK “Radnik” Slavko Petrović.

Došlo je do izmjena i u igračkom kadru.

“Prije par dana smo se dogovorili sa Mekićem i Poparom da produžimo saradnju. Vodimo se time da ono što je valjalo u prošlosti, sigurno je dobro i za budućnost. Sada nam je vakantna pozicija špica, imamo Zukića, ali treba nam jedan golgeter. Imamo problem da su nam oba lijeva beka napustila klub, mi smo to kompenzovali mladim Nikićem, koji tek treba da se gradi, ali nama treba momentalno lijevi bek za prvih jedanaest”, dodaje Petrović.

Iz Uprave kluba napominju da su stvoreni uslovi da “Radnik” ostane stabilan premijerligaš.  Dobrim dijelom će se raditi i na stvaranju podmlatka.

“Strategija u narednom periodu biće jačanje podmlatka, odnosno mladih selekcija od pjetlića, pionira, kadeta, juniora, a naravno da je u prvom planu seniorski tim. Ali prioritet, na određen način, biće da jačamo mlade selekcije kako bi iz naših pogona formirali što veći broj igrača”, istakao je predsjednik Upravnog odbora FK “Radnik” Predrag Perković.

Atmosfera među igračima je dobra, što je značajno za ljetne pripreme. Jer, kada imate uigranu ekipu može se računati na ozbiljna mjesta u Premijer ligi BiH, zaključeno je na današnjoj konferenciji Fudbalskog kluba “Radnik”.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar