Пекинг примјер да се вирус било када може вратити

Све до прошле седмице, деловало је да је Пекинг пандемију корона вируса готово у потпуности оставио за собом - током 55 дана, локалне транмисије није било, а живот се враћао у нормалу, али се онда корона вирус појавио на једној пијаци, после чега је заражено више од 180 људи.

Свијет 19.06.2020 | 11:53
Пекинг примјер да се вирус било када може вратити

Кина је регистровала 32 нова случаја вируса корона током претходна 24 часа, од којих 25 у Пекингу. Јуче је забележено 28 нових случајева заразе, од којих 21 у главном граду.

За само неколико дана, Пекинг, метропола од више од 20 милиона становника, нашао се у делимичној изолацији, а на снази су поново биле неке од мера које су раније примењене ради сузбијања корона вируса - приступ стамбеним четвртима је ограничен, школе су затворене, а излазак из града забрањен је стотинама хиљада људи за које се сматрало да им прети нарочит ризик од заразе. 

Како наводи ЦНН, реч је о досад најтежем поновном удару корона вируса, а власти у Пекингу и даље настоје да утврде његов узрок.

Овај пример читавом свету служи као јасно подсећање на то колико лако се овај вирус може вратити у средине у којима се сматра да је успешно обуздан, закључује се у извештају америчке медијске куће.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Др

19.06.2020 12:58

У Пекингу 25 нових случајева на 20 милиона људи, у РС само 31 нови. Идемо даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

19.06.2020 13:42

Мозе се увијек појавити захваљујуци 5Г мрези. Свјетски моцници играју се с нама.

ОДГОВОРИТЕ