Peking primjer da se virus bilo kada može vratiti

Sve do prošle sedmice, delovalo je da je Peking pandemiju korona virusa gotovo u potpunosti ostavio za sobom - tokom 55 dana, lokalne tranmisije nije bilo, a život se vraćao u normalu, ali se onda korona virus pojavio na jednoj pijaci, posle čega je zaraženo više od 180 ljudi.

Svijet 19.06.2020 | 11:53
Peking primjer da se virus bilo kada može vratiti

Kina je registrovala 32 nova slučaja virusa korona tokom prethodna 24 časa, od kojih 25 u Pekingu. Juče je zabeleženo 28 novih slučajeva zaraze, od kojih 21 u glavnom gradu.

Za samo nekoliko dana, Peking, metropola od više od 20 miliona stanovnika, našao se u delimičnoj izolaciji, a na snazi su ponovo bile neke od mera koje su ranije primenjene radi suzbijanja korona virusa - pristup stambenim četvrtima je ograničen, škole su zatvorene, a izlazak iz grada zabranjen je stotinama hiljada ljudi za koje se smatralo da im preti naročit rizik od zaraze. 

Kako navodi CNN, reč je o dosad najtežem ponovnom udaru korona virusa, a vlasti u Pekingu i dalje nastoje da utvrde njegov uzrok.

Ovaj primer čitavom svetu služi kao jasno podsećanje na to koliko lako se ovaj virus može vratiti u sredine u kojima se smatra da je uspešno obuzdan, zaključuje se u izveštaju američke medijske kuće.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dr

19.06.2020 12:58

U Pekingu 25 novih slučajeva na 20 miliona ljudi, u RS samo 31 novi. Idemo dalje

ODGOVORITE
Name

Xx

19.06.2020 13:42

Moze se uvijek pojaviti zahvaljujuci 5G mrezi. Svjetski mocnici igraju se s nama.

ODGOVORITE