Борба Новосађана и Паљана око преузимања хотела „Вучко“

Новосадска фирма „Енергомаx“ купила је дио хотела „Вучко“ на Јахорини, али тврди да не може да се укњижи због опструкција Миломира и Александра Провића из Пала, који су такође власници поменутог хотела. Провићи тврде да о свему први пут чују из медија.

Република Српска 19.06.2020 | 08:04
Борба Новосађана и Паљана око преузимања хотела „Вучко“

Наиме, у систему за регистрацију пословних субјеката Републике Српске као власници „Цлуба Апартхотел Вучко“ уписани су Миломир и Александар Провић, Бојан Ђордан, Горана Станковић и Маја Ускоковић.

„Енергомаx“: Купили смо Ђорданове акције, Провић нас опструише 

Из фирме „Енергомаx“ за ЦАПИТАЛ су рекли да су у процесу преузимања 41,5 одсто удјела у „Вучку“, од Бојана Ђордана који живи у Русији, као и да преузимају дуг који Провић има лично према Ђордану на име позајмица.

„Ми смо направили предуговор с Ђорданом који је власник и улазимо у завршну фазу преузимања акција хотела. Водимо и два велика судска спора, један пред Основним судом Соколац, а други пред Судом БиХ, пошто предмет има елементе иностраности“, рекли су у „Енергомаxу“.

Тврде да би стекли више од 50 одсто капитала, ако би потраживања на име позајмица конвертовали у удио у власништву и уз 41,5 одсто Ђорданових акција постали би већински власници чиме би преузели управљање хотелом „Вучко“.

„Направили смо предуговор, а да би се могли укњижити мора се одржати Скупштина акционара, али Провићи ту манипулишу, завлаче и нас и Ђордана и опструишу одржавање Скупштине и неће намјерно да је сазову од јануара. Због тога ће да настане нови судски процес пред Судом БиХ. Ми смо, прије епидемије вируса корона, чак поднијели и кривичне пријаве“, кажу у „Енергомаxу“.

Додају да је Ђорданово власништво од 41,5 одсто чисто и није предмет спора, да имају податке да је уложио 8,5 милиона евра у хотел, мимо приватних позајмица према осталим власницима хотела.

„Енергомаx“ се годинама бави хотелијерством, власници су и хотела „Стари кровови“ и хотела Вила „Москва“ у Новом Саду. Били су и власници хотела „Боб“ на Врацама у Сарајеву, а баве се и стамбеном изграднојом у Србији и Црној Гори.

Провићи: Ђордан није затражио одржавање Скупштине и ништа му не дугујемо 

Миломир и Александар Провић су посредством адвоката одговорили да Бојан Ђордан није упутио приједлог за сазивање Скупштине „Цлуба Апартхотел Вучко“ која би имала за циљ доношење одлуке у вези са понудом за преузимање 41,5 одсто удјела од стране компаније „Енергомаx“.

„Иначе, остали власници „Цлуба Апархотел“ за наводно преузимање удјела од стране компаније „Енергомаx“ су први пут чули из медија“, тврде Провићи.

Што се тиче личних позајмица новца наводе да оспоравају било каква дуговања према Ђордану.

„Све своје обавезе су Александар и Миломир Провић претходно измирили преносом/смањењем удјела унутар „Цлуба Апартхол Вучко“, са 33,3 одсто на 17 одсто колико је тренутно у власништву Провића и не постоје нека друга потраживања Ђордана која нису измирена. Самим тим није било елемената за пренос потраживања на треће лице“, наводе у одговору ЦАПИТАЛ-у преко адвокатске канцеларије “Барош, Бичакчић и партнери“.

Додају да између власника „Вучка“ постоји више спорова, а да су највећи број спорова покренули Бојан и Драган Ђордан са циљем да се оспоре одређени правни послови који су претходно закључени.

„Сматрамо да се ради о поступцима покренутим од стране Бојана и Драгана Ђордана, који немају адекватно упориште у позитивним законским прописима“, истичу Провићи.

Провићи су недавно посредством своје друге фирме „Б&Б Вучко“ добили више од милион марака од Аддико банке на име дуга по основу неправилно обрачунатих камата, писао је ЦАПИТАЛ.

(Цапитал)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

оде Вуцко у 3 пм

19.06.2020 06:54

Заврсна фаза приватизације, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бангаганга

19.06.2020 08:52

А ја таман мислио вауцере тамо потросити!

Name

А ОКРШАЈ

19.06.2020 09:12

САД ЋЕ ОКРШАЈ. КОД НАС БЕЗ ПЉАЧКЕ И ПУЦЊАВЕ НЕМА НИШТА.

Name

Ре

19.06.2020 10:21

Какве приватизације? Хотел је приватно власништву

Name

МАЛА

19.06.2020 06:57

БАРА ПУНО КРОКОДИЛА.СВЕ ГО ЛОПОВ ДО ЛОПОВА АЛОПОВА ЈЕ ТЕСКО ПРЕВАРИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац..!!

19.06.2020 07:06

Паљани........ха,ха још ако су у вези са Рудоњом..?¿ Игра је " савршена"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

19.06.2020 07:17

Само да се на запуца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

19.06.2020 07:53

А наводни новосадјани су у ствари Зељо Кресталица са Враца, син цувеног Здравка Кресталице

ОДГОВОРИТЕ
Name

раy

19.06.2020 08:13

Треба пустити ове привредне магове угоститељског смера да се бјесни изједу. Бар десетогодисње прогнозе тврде да испод 1500 м надморске висине, снезног покриваца бити неце. Кад год додје време за лет најбрзи су били они са вол стрита, а онда им,плагијату склони домаци фанови терцирају и завијају. Све мој до мојега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисирац

19.06.2020 09:28

Енергомаx гради огроман туристицки комплекс на Палићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

19.06.2020 15:56

Само пљачка и борба за туђе. Дабогда вам нетребало.

ОДГОВОРИТЕ