Данас једно, сутра друго, зависно од интереса! (ВИДЕО)

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да су јучерашње сцене екстремног насиља у Будви бруталне и за сваку осуду, као што је за осуду и начин рјешавања политичких питања непримјереном полицијском акцијом, поготово јер нису исцрпљена сва правна и политичка средства.

Република Српска 18.06.2020 | 20:29
Данас једно, сутра друго, зависно од интереса! (ВИДЕО)

Међутим, Додику није сметала примјена полицијске силе над грађанима у Бањалуци који су изражавали протест због убиства Давида Драгичевића. Занимљиво је поредити Додикову изјаву о примјени полицијске силе у Будви и фотографије полицијске бруталности у Бањалуци, чисто да се нагласи његово лицемјерје.

У наставку је Додик изјавио да нико коме је стало до мира и достојанства, било гдје, а поготово у нашој регији, не може спокојно да гледа сцене насиља у Црној Гори.

“Прво оне с насиљем према Српској православној цркви и њеној имовини, према епископима и свештеницима наше цркве, а онда и ове данашње сцене насиља над локалним функционерима општине Будва”, рекао је Додик упитан да прокоментарише хапшење локалних званичника у Будви.

Он је констатовао да сцене екстремног насиља из Будве над службеником локалне самоуправе неодољиво подсјећају на недавне сцене из САД, у којима је усљед полицијске тортуре задављен тамошњи афроамериканац.

“Власт која посеже за полицијском силом у рјешавању политичких питања гази сва демократска достигнућа и не може се сматрати народном. Мени као политичару је то одавно јасно. Разумијем да некима није и да увођење демократије силом сматрају врхунцем своје моћи. Ја, пак, мислим да је у питању немоћ, која се манифестује кроз овакве нервозне акције”, оцијенио је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је нагласио да у Републици Српској или БиХ никада није забиљежен ниједан случај дискирминације или тортуре над припадницима црногорске националне мањине или њиховим националним вриједностима.

“Нажалост, то се не може рећи за наш народ у Црној Гори, чије вриједности су брутално нападнуте. Ако би у једној реченици морао да се осврнем на немиле сцене које данас пристижу из Будве послужио би се стиховима најчувенијег Србина из Црне Горе и једног од најчувенијих кога Срби имају, великог Његоша који рече: Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом!”, истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

Дакле, Додик критикује хапшење у Будви и примјену силе од стране полиције, али је остао нијем на сличне, ако не и горе сцене које су забиљежене у Бањалуци када је полиција Републике Српске хапсила и тукла грађане који су протестовали на Тргу Крајине.

С тим у вези, директор Бањалучког центра за људска права Дејан Лучка на свом фејсбук профилу је објавио коментар у коме осуђује лицемјерје, не само политичара, него и грађана.

“Бањалучани који су ћутали и ћуте на кршење људских права у Бањој Луци према припадницима групе „Правда за Давида” од стране полиције, неријетко то чак и одобравали, треба да ћуте и на кршење људских права у Црној Гори, које се дешава према припадницима Српске православне цркве, од стране полиције. Иначе само испадају много дволични”, истиче Лучка.

Додаје да су исти и они који су осуђивали кршење права према групи „Правда за Давида”, а сада подржавају полицијску репресију у Црној Гори. Они су такође лицемјерни јер бране права само кад то одговора њима и њиховим увјерењима.

“Људска права се штите увијек, а њихово кршење се осуђује према свима, а не само појединима”, наглашава Лучка додајући да је ово што се дешава у Црној Гори огромно кршење основних права доброг дијела грађана Црне Горе и доказ недемократских метода и резања међународних стандарда људских права од стране тамошње полицијске, односно милицијске власти. Идентично као што то ради милицијска власт у Републици Српској.

“И једно и друго је срамота властодржаца и доказ да се људска права најлакше газе полицијским цокулама, а да најдебљи крај увијек извуку грађани. А хипокризије свакако имамо на претек”, закључује Лучка.

Лицемјерје и срамота очигледно иду руку под руку кад су властодршци у питању, или како то Додик рече цитирајући Његоша: “Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом”, занемарујући примјену топуза од стране полиције у Бањалуци иза које је остао несносан смрад нечовјештва.

(Герила.инфо)

Коментари / 83

Оставите коментар
Name

Дефектаси

18.06.2020 18:51

Види насе будуцности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Још једно подсећање

18.06.2020 20:23

Знате колико је требало да се заборави пребијање малолетних навијача Борца у дворани Борик???

Name

Оракле

18.06.2020 21:09

У РС имамо јос гори резим насиља него у ЦГ, али ово је тек поцетак..

Name

СТРАСНА ДРЗАВА

19.06.2020 06:36

ДЕМОКРАТИЈА У ЦГ ПОЛИЦИЈА СА КОЉЕНИМА НА ГРАДЈАНИМА САМО СТО ИХ НЕ ЗАДАВЕ ВИДИЛИ ОД АМЕРА

Name

Ана

18.06.2020 18:54

Бурле Миле месар највеће зло српског народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гангаго

18.06.2020 20:25

како зло? Па зар није сверцовао нафту и цигаре и помагао борце РС-а? Сада је постао наса елита, ха, ха..

Name

Неправда

19.06.2020 04:49

Драги коментатори засто непутите врху опозицоје, мозелисе ове слике послати ван граница,свим смбасадама давиде стасе ради од насе омладине,овдеби пте мого реци ХА ХИТЛЕР него правдазада ида.посотовани Иваницу Саровицу гдесу васи гласови, соценам пустс землна без младости, висесе цудим вама него зликовцу

Name

Баја

19.06.2020 12:42

Црна Гора је престоница демократије спрам Републике Српске па и Босне у цијелини

Name

Мили

18.06.2020 18:57

Треба ту багру рушити по сваку цијену!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.06.2020 19:48

Био и остао лазљиви лицемјер.

Name

ФАШИСТИЧКА

18.06.2020 18:59

ГАМАД! Без изузетка,БАЛКАНИКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.06.2020 21:41

Знас ли ти момцино ста је фасизам и одакле ти право да користис такав термин?

Name

Директ

19.06.2020 06:01

Чим нас политичари плаше од оних других, шта је то друго него фашизам?

Name

Ухх

18.06.2020 19:01

Надам се да ово народ није заборавио. Поготово Бања Лука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б ЛУКА

18.06.2020 19:08

ПРАВДА

Name

БЛ

18.06.2020 21:42

Нисмо заборавили, али ја ове догадјаје данас посматрам у другацијем свијетлу него сто је то био слуцај прије двије године.

Name

Босна

18.06.2020 19:22

Све док Срби,Бошњаци, Хрвати и остали не уједине се и направе једну државу нема овдје правде за обичног човјека. Национализам треба искоријенити на свим странама а дати власт паметном који ће бити једнак према свима. Наши пра унуци ће се мрзити због наших националиста из власти. Народ треба да узме правду у своје руке и преда је поштеним , паметним и вриједним људима. Личног сам мишљења да ентитети постојесамо за криминал и торове. Пар људи се богати а ми на националној основи преживљавамо као животиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДЕ

18.06.2020 20:16

Немој Бога ти прицати тако. Имамо ми пуно зртава да бих се баса зеља испунила. Слазем се да морају доци промјене али уједињење никако. Сви Босњаци само кукају на тог Додика и ја кукам и говорим да је покрао све сто је могао ал колико има Додика на страни Федерације и сто год не стима Босњацима казу удар на Босњаке. Надам се да се колико толико слаземо.

Name

Фор Босна

18.06.2020 20:56

Пријатељу, мозда ти не мислис лосе али ваљда си из историје науцио да су се све Југославије нама Србима обиле о главу, мани тога висе. Теби смета "Велика Србија", мени "Мала Југославија"(БИХ). То да моземо изабрати боље хостаплере од ових, то је истина, нико нам неби гулио козу као ови.

Name

РАДЕ

18.06.2020 21:16

Друзе нисмо се разумели, ал немој д агазис по мртвима ако си Србин ваљда знас колико насих је изгинулу а ти прицас о уједињењу, Дал си ти нормалан или ти није нико погинуо у рату па мозес да тако прицас . Само мозе уједињење да се макну ови криминалци које имамо у цијелол БиХ.

Name

ре Босна

18.06.2020 21:33

етнократија је усла у главе људи, тако да се ниста неце промијенити док су ови и слицни њима на у политици. онај ко је створио га треба и мијењати. силом је успостављен систем и тако це се срусит.

Name

СВАКОМ ЊЕГОВО

18.06.2020 21:45

То си у праву да це у овој БиХ бити националнизма и нетолеранције једних према другима. Исто тако док год је овакве БиХ бице скривања иза националне припадности. Као сто је Бакир ститио Фадила прије пар дана. Једини нацин да то стане је да се ми лијепо подијелимо и свако своју територију и дрзаву да добије од ове данасње БиХ. Тек тада це наси ривалитети моци бити искорисцени за такмицење у томе ко це бити бољи економски и нико неце тразити изговор у другој нацији за не постојање напретка.

Name

сваком његово?

19.06.2020 07:27

тек би то било фатално за сваког... ко год и гдје год био. то це остат само сан.

Name

Босна

19.06.2020 23:25

Тешко је овдје дијелити шта. Босна је таква измијешана да припада свима и свако има право на њу ко живи у њој. Ако имамо све заједничко од докумената, валаута, војска и тд зашто да и државу не ујединимо против мафије и националиста. Сто се тиче жртава са свих страна запитајмо се зашто су погинули или убијени? Ко је шта добио? Добили смо само биједу и патњу. Друге земље као Храбтску, Србију и друге треба вољети и поштовати а не радити против своје земље. Запитајте се гдје су ваши дједови пра дједови сахрањени.

Name

Посматрач

18.06.2020 19:31

Овај њгов коментар, гдје је он забринут за дешавања у ЦГ је у служби манипулисања и зајебавања народа као обично. Иначе он у потпуности подржава свог ментора Милу и небих се изненадио да већ није послао једну своју фалангу да помогне свом брату по матери. Он се боји сваке промјене тамо и у Србији јер би то неминовно довело до промјене у РС, дошло би до његовог свргавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Посматрац

18.06.2020 20:31

Ко њему јос верује? Он док зине вец је слагао или украо

Name

ре

18.06.2020 21:46

Мислим да у свему трееба бити реалан и не заносити се. Поготово једном таквом прицом да Додик подрзава Милу. То је несто сто они који зеле не слогу медју Србима сире. И тако бацај коску и стварају сукобе.

Name

Ре ре

19.06.2020 08:16

Скозни су њих двојица. Један другог подрзава. А вамо народ лазе. Ко је мили помагао у либирању за самосталност? Ко потписа за нато пакт?

Name

Ллогика

18.06.2020 19:32

Данас једно, сутра друго а прекосутра сте заборавили, "прекосутра треће". То је Додик Милорад, господар РС. Какав господар таква и Република. Жали Боже младост која је дата за Републику. Ја бих мијењао Републику кад бих се младост могла вратити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.06.2020 20:13

А која република?

Name

Ре

18.06.2020 20:34

Он је ортодоксни лазов,манипулатор,лопов,издајник,силедзија....

Name

Зоки

18.06.2020 19:36

Ма ко Додика висе слуса и кому висе иста вјерује.Цовијек са цудном дијагнозом,цовијек лазов коме такав треба и кога висе слуса и свата за озбиљно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

18.06.2020 19:38

Хвала БН телевизији на тексту и сликама чисто да се подсјети Предсједавајући,а и народ,а да се не забораве дешавања и онолика сила полиције над својим голоруким суграђанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

18.06.2020 19:40

Сјецам се када је Вукановиц послије бруталне акције у Бањалуци управо Додику цитирао Његосеву"Коме закон лези у топузу,трагови му смрде нецовјеством"Науцит це њих Вукан доста тога само сто це то њима теско бити да разумију.Они це то само да понављају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знам Само Једно

18.06.2020 19:43

Када видим ко је све данас "патриота", у следецем рату (не дај Бозе) био би Домаци Издајник, и то са поносом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДЕ

18.06.2020 20:10

Незнам засто народ не изадје на улице да се смјени та гамад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.06.2020 06:05

Чека се Корона да попусти у потпуности. Биће неких протеста сигурно.

Name

Разлика

18.06.2020 20:12

Је у томе сто су по Бања Луци тукли полицију

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

18.06.2020 20:22

воле они све висе осим сопственог народа и подрзаце све на свету осим сопственог народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

18.06.2020 20:25

У Будви се десило исто што и у Бијељини. Прекомпозиција већине у општинској скупштини. Хоћеш ли послати полицију ако се народ у Бијељини побуни против тога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

18.06.2020 20:25

А дали су бруталне сцене туци свој народ у Бања луци!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУКА69

18.06.2020 20:25

Ово је жалосно и гледати ,,, шта смо дочекали да нас туче наша милиција и зашто????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања Марић

18.06.2020 20:26

Ови људи нису правили нереде какве смо имали прилике видјети по свијету, кад је пол. реаговала и узвраћала на такво што...Макрон је у блиској прошлости ходао згариштима Париза, а онда се вратио у Парламент и настојао остварити комуникацију са демонстрантима..., како год...Овде, никад нико се није рјечју обратио...Права диктатура, немам друге ријечи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па зар

18.06.2020 20:26

Има још неко да ову битангу слуша , а поготово изима за озбиљно ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

18.06.2020 20:26

Гору сте ви бруталност радили кад сте убили Давида и друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

18.06.2020 20:26

Нису ни твоје сцене ниста боље кад је Драгицевиц у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.06.2020 06:07

Давор и ПзД нису млатили полицију, док полиција њих јесте.

Name

Стеван

18.06.2020 20:26

Па оди у Будви и супростави се ако мислиш да си неко и у праву (како кажеш твој народ)имадни петље лако је лајати из Б.Луке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

18.06.2020 20:27

Као И Бањалука И Насиље над групом Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОБАХ

18.06.2020 20:27

Која иронија живота,Додик се буни због полицијске тортуре у Црној Гори.Које лудило за памћење а његова и Лукачева полиција хапси и оптужује грађане Б.Луке који траже правду за Давида,који траже да се знају убице Давида Драгичевића и налогодавци.Жалосно је што су кримоси овладали а народ ћути,ћути јер су убили туђе дете.Драги моји Срби,питам вас како ће те реаговати кад вам недај Боже убију дете.Дали Срби знају како се осећа Давор Драгичевић и Сузана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

18.06.2020 20:28

Далеко бруталније и страсљивије је дјеловала полиција у Бањалуци,ови бар смију снимат добациват док на оном скупу за Давида сви редом су добили батине....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Бајић

18.06.2020 20:28

Милорад Додик - '90-их свјежи дашак вјетра са Балкана како га звала шефица Маделине Олбригхт, данас тешки ултрадесничар- националиста. Александар Вучић - '90-их тешки загрижени националиста, радикал, данас, највећи европејац, глобалиста, Сорошев запосленик, све може Мило Ђукановић - '90-их тешки српски националиста, данас, усташа, оболио од србофобије. Дакле, који је заједнички именитељ ове три српске несреће са Балкана?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТањаС

19.06.2020 07:53

Нису они националисти и десницари они су издајници свог народа продане дусе,пљацкаси отимаци убице.

Name

Миркан

18.06.2020 20:29

Незнам за кога се забринуо?За народ-не вјерујем,пре бих рекао за свога пријатеља и ментора Милу Ђ.По истом рецепту владају обадвојица.Иста школа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво Крунић

18.06.2020 20:29

Милораде милули ти на*у кој те курац тера у Мораву кад незнас да пливас гдје ти је Дзукановиц исто насиље као у Бањој Луци јадоиздајицо српскога народа сто сада не идес у Русију не смијес издајицо потписо си за НАТО АЛИЈАНСУ УСТАСКУ ТИ МАМУ ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајд не сери

18.06.2020 20:31

А твоје полиције насиља на давидовом тргу ста је оно било,где људи само тразе правду за давида извео си полицију па туце народ а ви ститите убице.Црна гора стити закон и систем од криминалаца,нису никога убили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

18.06.2020 20:32

Додиг је најопасније говно сто постоји...несмрди одма из поцетак..него кад контас да смрди закасно си вец

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лала

18.06.2020 20:39

Ви поредите ово у Цг, и оне дрогерасе са трга,залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Лало , лало го.нару један

18.06.2020 22:57

Јест тако је сви који нису за Додика по теби су дрогераси. Желим ти судбину родитеља убијеног младица па онда буди и Ти дрогерас.

Name

Друга ствар

19.06.2020 09:20

Ја их не бих звао дрогерасима, али је тацно да се не мозе поредити. Други контекст, друга врста догадјаја па цак и другације понасање народа. Велика греска уопсте стављати ове двије прице у исту раван

Name

Лука

18.06.2020 21:04

Цитирајући великог Његоша, описао је самог себе и и режим који терорише поштене људе у Б. Луци, али и шире. Нечовјештво, итекако, живи у РС- ој, нажалост. Али, неће још дуго!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУГОКОНТОВ

18.06.2020 21:09

А је ли за осуду насиље режима над мирним народом на Тргу Крајине на католички Божић 2018 год?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво Кнежевић

18.06.2020 21:13

А лебац ти,па заборавио како је његова полиција тукла грађане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме куца, полахко

18.06.2020 21:32

То се само јос боље види да је Додик највећи ПРИМИТИВАЦ , лажов са дна каце. Он се понаша као комунисти послије 45. А не схвата да је ово 21 вјек. Дзе и власт мозе извући дебљи крај заједно са Додиком . Чекај док народ јос полуди а хаман је .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариц

18.06.2020 21:34

У Р.СРБСКОЈ ЈЕ ВЕЦИ СТРАХ ОД ЗИВОТА НЕГО ОД СМРТИ,МАФИЈА СНСД НАМ ЈЕ НАПРАВИЛА АМБИЈЕНТ У КОМЕ ЈЕ СМРТ БОЉА ОПЦИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако је тако

19.06.2020 11:59

ти се онда убиј.

Name

киза

18.06.2020 21:39

Када оде његов брат по криминалу мило оде за две године под лед и миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

18.06.2020 21:41

Ста це он ЈАДНИК Видис да свукуда иду ОН ЗЕЉКА И НЕЈАКИ ДА МОЛЕ ПРОСЕ ПА ТАЈ БИ ИЗЈАВИО ЗА КЕС И ДА СЕ УВУЦЕ У ПАКСУ ТАКВИМА СВЕ ЦАК БИ СЕ И ЈАВНО ПРЕКРСТИО У МУСТАФУ САМО ДА ВИДИ ПАРЕ....САД ПРОДАЈЕ ЕЛЕКТРУ И НЕЦЕ ЗАУСТАВИТИ НУКЛЕАРНИ ОТПАД У ТРГОВСКОЈ ГОРИ СВЕ ЦЕ ДАТИ ЗА СЕБЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

18.06.2020 22:40

Додик прича глупости... нормално да ће полиција хапсити у Црној Гори.. сви знамо од кад Црна Гора постоји и да то никад није била Србија него Црна Гора... шта сад се немо прави паметан да Црна Гора је Србија и да треба бити србија... па Косово јест Србија па опет џаба све.. а ђе правда за Косово и србе из Српске Крајине у Хр, све моја родбина и дан данас не живи протјерана Олујом ђе правда на кугли земаљској... нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.06.2020 06:15

Црна Гора је била Дукља. :)))

Name

Хехехе

18.06.2020 23:29

Устасе бнтв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОД

19.06.2020 05:32

Полицајци у Бањалуци тукли свој народ а у скупштини министРи туклу посланике . О чему ми то СТРАШНО!!!

Name

Рере

19.06.2020 07:50

Устаса,фасиста си ти.

Name

А

19.06.2020 04:40

Понишаните га прстом који није такав?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

19.06.2020 04:52

Нико није тукао народ ,вец је ослободјен узурпирани простор трга крајине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ало

19.06.2020 07:49

Дабогда га ти због тог истог узурпирао

Name

ре ре ало

19.06.2020 12:00

Православни хрисцани не куну, то је обицај припадника неких других вјера.

Name

Па

19.06.2020 05:20

Остани код куће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

19.06.2020 13:21

Ама шта рече, саслушај Амфилохија ако хоћеш да чујеш добар дио репертоара дозвољених православних клетви(такође можеш наћи и дозвољене клетве против СДС-а у репертоару Владике Григорија).

Name

Угљрдс

19.06.2020 06:05

Каква бре полиција резима РОНХИЛА СВЕРЦЕРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хуј сумска

19.06.2020 06:07

Сумски полицајци сверцера Ронхила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

19.06.2020 06:55

То што је он тукао народ Бањалуци,па то се не рачуна.Он нам је то већ опростио што нас је тукао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Излапјелог манипулатора

19.06.2020 11:36

Нико висе не ферла.

ОДГОВОРИТЕ