Danas jedno, sutra drugo, zavisno od interesa! (VIDEO)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da su jučerašnje scene ekstremnog nasilja u Budvi brutalne i za svaku osudu, kao što je za osudu i način rješavanja političkih pitanja neprimjerenom policijskom akcijom, pogotovo jer nisu iscrpljena sva pravna i politička sredstva.

Republika Srpska 18.06.2020 | 20:29
Danas jedno, sutra drugo, zavisno od interesa! (VIDEO)

Međutim, Dodiku nije smetala primjena policijske sile nad građanima u Banjaluci koji su izražavali protest zbog ubistva Davida Dragičevića. Zanimljivo je porediti Dodikovu izjavu o primjeni policijske sile u Budvi i fotografije policijske brutalnosti u Banjaluci, čisto da se naglasi njegovo licemjerje.

U nastavku je Dodik izjavio da niko kome je stalo do mira i dostojanstva, bilo gdje, a pogotovo u našoj regiji, ne može spokojno da gleda scene nasilja u Crnoj Gori.

“Prvo one s nasiljem prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenoj imovini, prema episkopima i sveštenicima naše crkve, a onda i ove današnje scene nasilja nad lokalnim funkcionerima opštine Budva”, rekao je Dodik upitan da prokomentariše hapšenje lokalnih zvaničnika u Budvi.

On je konstatovao da scene ekstremnog nasilja iz Budve nad službenikom lokalne samouprave neodoljivo podsjećaju na nedavne scene iz SAD, u kojima je usljed policijske torture zadavljen tamošnji afroamerikanac.

“Vlast koja poseže za policijskom silom u rješavanju političkih pitanja gazi sva demokratska dostignuća i ne može se smatrati narodnom. Meni kao političaru je to odavno jasno. Razumijem da nekima nije i da uvođenje demokratije silom smatraju vrhuncem svoje moći. Јa, pak, mislim da je u pitanju nemoć, koja se manifestuje kroz ovakve nervozne akcije”, ocijenio je srpski član Predsjedništva BiH.

On je naglasio da u Republici Srpskoj ili BiH nikada nije zabilježen nijedan slučaj diskirminacije ili torture nad pripadnicima crnogorske nacionalne manjine ili njihovim nacionalnim vrijednostima.

“Nažalost, to se ne može reći za naš narod u Crnoj Gori, čije vrijednosti su brutalno napadnute. Ako bi u jednoj rečenici morao da se osvrnem na nemile scene koje danas pristižu iz Budve poslužio bi se stihovima najčuvenijeg Srbina iz Crne Gore i jednog od najčuvenijih koga Srbi imaju, velikog Njegoša koji reče: Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom!”, istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

Dakle, Dodik kritikuje hapšenje u Budvi i primjenu sile od strane policije, ali je ostao nijem na slične, ako ne i gore scene koje su zabilježene u Banjaluci kada je policija Republike Srpske hapsila i tukla građane koji su protestovali na Trgu Krajine.

S tim u vezi, direktor Banjalučkog centra za ljudska prava Dejan Lučka na svom fejsbuk profilu je objavio komentar u kome osuđuje licemjerje, ne samo političara, nego i građana.

“Banjalučani koji su ćutali i ćute na kršenje ljudskih prava u Banjoj Luci prema pripadnicima grupe „Pravda za Davida” od strane policije, nerijetko to čak i odobravali, treba da ćute i na kršenje ljudskih prava u Crnoj Gori, koje se dešava prema pripadnicima Srpske pravoslavne crkve, od strane policije. Inače samo ispadaju mnogo dvolični”, ističe Lučka.

Dodaje da su isti i oni koji su osuđivali kršenje prava prema grupi „Pravda za Davida”, a sada podržavaju policijsku represiju u Crnoj Gori. Oni su takođe licemjerni jer brane prava samo kad to odgovora njima i njihovim uvjerenjima.

“Ljudska prava se štite uvijek, a njihovo kršenje se osuđuje prema svima, a ne samo pojedinima”, naglašava Lučka dodajući da je ovo što se dešava u Crnoj Gori ogromno kršenje osnovnih prava dobrog dijela građana Crne Gore i dokaz nedemokratskih metoda i rezanja međunarodnih standarda ljudskih prava od strane tamošnje policijske, odnosno milicijske vlasti. Identično kao što to radi milicijska vlast u Republici Srpskoj.

“I jedno i drugo je sramota vlastodržaca i dokaz da se ljudska prava najlakše gaze policijskim cokulama, a da najdeblji kraj uvijek izvuku građani. A hipokrizije svakako imamo na pretek”, zaključuje Lučka.

Licemjerje i sramota očigledno idu ruku pod ruku kad su vlastodršci u pitanju, ili kako to Dodik reče citirajući Njegoša: “Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom”, zanemarujući primjenu topuza od strane policije u Banjaluci iza koje je ostao nesnosan smrad nečovještva.

(Gerila.info)

Komentari / 83

Ostavite komentar
Name

Defektasi

18.06.2020 18:51

Vidi nase buducnosti

ODGOVORITE
Name

Još jedno podsećanje

18.06.2020 20:23

Znate koliko je trebalo da se zaboravi prebijanje maloletnih navijača Borca u dvorani Borik???

Name

Orakle

18.06.2020 21:09

U RS imamo jos gori rezim nasilja nego u CG, ali ovo je tek pocetak..

Name

STRASNA DRZAVA

19.06.2020 06:36

DEMOKRATIJA U CG POLICIJA SA KOLJENIMA NA GRADJANIMA SAMO STO IH NE ZADAVE VIDILI OD AMERA

Name

Ana

18.06.2020 18:54

Burle Mile mesar najveće zlo srpskog naroda...

ODGOVORITE
Name

Gangago

18.06.2020 20:25

kako zlo? Pa zar nije svercovao naftu i cigare i pomagao borce RS-a? Sada je postao nasa elita, ha, ha..

Name

Nepravda

19.06.2020 04:49

Dragi komentatori zasto neputite vrhu opozicoje, mozelise ove slike poslati van granica,svim smbasadama davide stase radi od nase omladine,ovdebi pte mogo reci HA HITLER nego pravdazada ida.posotovani Ivanicu Sarovicu gdesu vasi glasovi, socenam pusts zemlna bez mladosti, visese cudim vama nego zlikovcu

Name

Baja

19.06.2020 12:42

Crna Gora je prestonica demokratije spram Republike Srpske pa i Bosne u cijelini

Name

Mili

18.06.2020 18:57

Treba tu bagru rušiti po svaku cijenu!

ODGOVORITE
Name

Re

18.06.2020 19:48

Bio i ostao lazljivi licemjer.

Name

FAŠISTIČKA

18.06.2020 18:59

GAMAD! Bez izuzetka,BALKANIKA!

ODGOVORITE
Name

re

18.06.2020 21:41

Znas li ti momcino sta je fasizam i odakle ti pravo da koristis takav termin?

Name

Direkt

19.06.2020 06:01

Čim nas političari plaše od onih drugih, šta je to drugo nego fašizam?

Name

Uhh

18.06.2020 19:01

Nadam se da ovo narod nije zaboravio. Pogotovo Banja Luka

ODGOVORITE
Name

B LUKA

18.06.2020 19:08

PRAVDA

Name

BL

18.06.2020 21:42

Nismo zaboravili, ali ja ove dogadjaje danas posmatram u drugacijem svijetlu nego sto je to bio slucaj prije dvije godine.

Name

Bosna

18.06.2020 19:22

Sve dok Srbi,Bošnjaci, Hrvati i ostali ne ujedine se i naprave jednu državu nema ovdje pravde za običnog čovjeka. Nacionalizam treba iskorijeniti na svim stranama a dati vlast pametnom koji će biti jednak prema svima. Naši pra unuci će se mrziti zbog naših nacionalista iz vlasti. Narod treba da uzme pravdu u svoje ruke i preda je poštenim , pametnim i vrijednim ljudima. Ličnog sam mišljenja da entiteti postojesamo za kriminal i torove. Par ljudi se bogati a mi na nacionalnoj osnovi preživljavamo kao životinje.

ODGOVORITE
Name

RADE

18.06.2020 20:16

Nemoj Boga ti pricati tako. Imamo mi puno zrtava da bih se basa zelja ispunila. Slazem se da moraju doci promjene ali ujedinjenje nikako. Svi Bosnjaci samo kukaju na tog Dodika i ja kukam i govorim da je pokrao sve sto je mogao al koliko ima Dodika na strani Federacije i sto god ne stima Bosnjacima kazu udar na Bosnjake. Nadam se da se koliko toliko slazemo.

Name

For Bosna

18.06.2020 20:56

Prijatelju, mozda ti ne mislis lose ali valjda si iz istorije naucio da su se sve Jugoslavije nama Srbima obile o glavu, mani toga vise. Tebi smeta "Velika Srbija", meni "Mala Jugoslavija"(BIH). To da mozemo izabrati bolje hostaplere od ovih, to je istina, niko nam nebi gulio kozu kao ovi.

Name

RADE

18.06.2020 21:16

Druze nismo se razumeli, al nemoj d agazis po mrtvima ako si Srbin valjda znas koliko nasih je izginulu a ti pricas o ujedinjenju, Dal si ti normalan ili ti nije niko poginuo u ratu pa mozes da tako pricas . Samo moze ujedinjenje da se maknu ovi kriminalci koje imamo u cijelol BiH.

Name

re Bosna

18.06.2020 21:33

etnokratija je usla u glave ljudi, tako da se nista nece promijeniti dok su ovi i slicni njima na u politici. onaj ko je stvorio ga treba i mijenjati. silom je uspostavljen sistem i tako ce se srusit.

Name

SVAKOM NJEGOVO

18.06.2020 21:45

To si u pravu da ce u ovoj BiH biti nacionalnizma i netolerancije jednih prema drugima. Isto tako dok god je ovakve BiH bice skrivanja iza nacionalne pripadnosti. Kao sto je Bakir stitio Fadila prije par dana. Jedini nacin da to stane je da se mi lijepo podijelimo i svako svoju teritoriju i drzavu da dobije od ove danasnje BiH. Tek tada ce nasi rivaliteti moci biti iskorisceni za takmicenje u tome ko ce biti bolji ekonomski i niko nece traziti izgovor u drugoj naciji za ne postojanje napretka.

Name

svakom njegovo?

19.06.2020 07:27

tek bi to bilo fatalno za svakog... ko god i gdje god bio. to ce ostat samo san.

Name

Bosna

19.06.2020 23:25

Teško je ovdje dijeliti šta. Bosna je takva izmiješana da pripada svima i svako ima pravo na nju ko živi u njoj. Ako imamo sve zajedničko od dokumenata, valauta, vojska i td zašto da i državu ne ujedinimo protiv mafije i nacionalista. Sto se tiče žrtava sa svih strana zapitajmo se zašto su poginuli ili ubijeni? Ko je šta dobio? Dobili smo samo bijedu i patnju. Druge zemlje kao Hrabtsku, Srbiju i druge treba voljeti i poštovati a ne raditi protiv svoje zemlje. Zapitajte se gdje su vaši djedovi pra djedovi sahranjeni.

Name

Posmatrač

18.06.2020 19:31

Ovaj njgov komentar, gdje je on zabrinut za dešavanja u CG je u službi manipulisanja i zajebavanja naroda kao obično. Inače on u potpunosti podržava svog mentora Milu i nebih se iznenadio da već nije poslao jednu svoju falangu da pomogne svom bratu po materi. On se boji svake promjene tamo i u Srbiji jer bi to neminovno dovelo do promjene u RS, došlo bi do njegovog svrgavanja.

ODGOVORITE
Name

Re Posmatrac

18.06.2020 20:31

Ko njemu jos veruje? On dok zine vec je slagao ili ukrao

Name

re

18.06.2020 21:46

Mislim da u svemu treeba biti realan i ne zanositi se. Pogotovo jednom takvom pricom da Dodik podrzava Milu. To je nesto sto oni koji zele ne slogu medju Srbima sire. I tako bacaj kosku i stvaraju sukobe.

Name

Re re

19.06.2020 08:16

Skozni su njih dvojica. Jedan drugog podrzava. A vamo narod laze. Ko je mili pomagao u libiranju za samostalnost? Ko potpisa za nato pakt?

Name

Llogika

18.06.2020 19:32

Danas jedno, sutra drugo a prekosutra ste zaboravili, "prekosutra treće". To je Dodik Milorad, gospodar RS. Kakav gospodar takva i Republika. Žali Bože mladost koja je data za Republiku. Ja bih mijenjao Republiku kad bih se mladost mogla vratiti.

ODGOVORITE
Name

re

18.06.2020 20:13

A koja republika?

Name

Re

18.06.2020 20:34

On je ortodoksni lazov,manipulator,lopov,izdajnik,siledzija....

Name

Zoki

18.06.2020 19:36

Ma ko Dodika vise slusa i komu vise ista vjeruje.Covijek sa cudnom dijagnozom,covijek lazov kome takav treba i koga vise slusa i svata za ozbiljno.

ODGOVORITE
Name

Lana

18.06.2020 19:38

Hvala BN televiziji na tekstu i slikama čisto da se podsjeti Predsjedavajući,a i narod,a da se ne zaborave dešavanja i onolika sila policije nad svojim golorukim sugrađanima.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

18.06.2020 19:40

Sjecam se kada je Vukanovic poslije brutalne akcije u Banjaluci upravo Dodiku citirao Njegosevu"Kome zakon lezi u topuzu,tragovi mu smrde necovjestvom"Naucit ce njih Vukan dosta toga samo sto ce to njima tesko biti da razumiju.Oni ce to samo da ponavljaju.

ODGOVORITE
Name

Znam Samo Jedno

18.06.2020 19:43

Kada vidim ko je sve danas "patriota", u sledecem ratu (ne daj Boze) bio bi Domaci Izdajnik, i to sa ponosom.

ODGOVORITE
Name

RADE

18.06.2020 20:10

Neznam zasto narod ne izadje na ulice da se smjeni ta gamad.

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.06.2020 06:05

Čeka se Korona da popusti u potpunosti. Biće nekih protesta sigurno.

Name

Razlika

18.06.2020 20:12

Je u tome sto su po Banja Luci tukli policiju

ODGOVORITE
Name

banja luka

18.06.2020 20:22

vole oni sve vise osim sopstvenog naroda i podrzace sve na svetu osim sopstvenog naroda

ODGOVORITE
Name

Semberac

18.06.2020 20:25

U Budvi se desilo isto što i u Bijeljini. Prekompozicija većine u opštinskoj skupštini. Hoćeš li poslati policiju ako se narod u Bijeljini pobuni protiv toga?

ODGOVORITE
Name

Ivan

18.06.2020 20:25

A dali su brutalne scene tuci svoj narod u Banja luci!?

ODGOVORITE
Name

BANJALUKA69

18.06.2020 20:25

Ovo je žalosno i gledati ,,, šta smo dočekali da nas tuče naša milicija i zašto????

ODGOVORITE
Name

Sanja Marić

18.06.2020 20:26

Ovi ljudi nisu pravili nerede kakve smo imali prilike vidjeti po svijetu, kad je pol. reagovala i uzvraćala na takvo što...Makron je u bliskoj prošlosti hodao zgarištima Pariza, a onda se vratio u Parlament i nastojao ostvariti komunikaciju sa demonstrantima..., kako god...Ovde, nikad niko se nije rječju obratio...Prava diktatura, nemam druge riječi...

ODGOVORITE
Name

Pa zar

18.06.2020 20:26

Ima još neko da ovu bitangu sluša , a pogotovo izima za ozbiljno ?

ODGOVORITE
Name

Marko

18.06.2020 20:26

Goru ste vi brutalnost radili kad ste ubili Davida i druge.

ODGOVORITE
Name

Dario

18.06.2020 20:26

Nisu ni tvoje scene nista bolje kad je Dragicevic u pitanju.

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.06.2020 06:07

Davor i PzD nisu mlatili policiju, dok policija njih jeste.

Name

Stevan

18.06.2020 20:26

Pa odi u Budvi i suprostavi se ako misliš da si neko i u pravu (kako kažeš tvoj narod)imadni petlje lako je lajati iz B.Luke.

ODGOVORITE
Name

Dragana

18.06.2020 20:27

Kao I Banjaluka I Nasilje nad grupom Pravda za Davida!

ODGOVORITE
Name

JOBAH

18.06.2020 20:27

Која иронија живота,Додик се буни због полицијске тортуре у Црној Гори.Које лудило за памћење а његова и Лукачева полиција хапси и оптужује грађане Б.Луке који траже правду за Давида,који траже да се знају убице Давида Драгичевића и налогодавци.Жалосно је што су кримоси овладали а народ ћути,ћути јер су убили туђе дете.Драги моји Срби,питам вас како ће те реаговати кад вам недај Боже убију дете.Дали Срби знају како се осећа Давор Драгичевић и Сузана.

ODGOVORITE
Name

Mile

18.06.2020 20:28

Daleko brutalnije i strasljivije je djelovala policija u Banjaluci,ovi bar smiju snimat dobacivat dok na onom skupu za Davida svi redom su dobili batine....

ODGOVORITE
Name

Igor Bajić

18.06.2020 20:28

Milorad Dodik - '90-ih svježi dašak vjetra sa Balkana kako ga zvala šefica Madeline Olbright, danas teški ultradesničar- nacionalista. Aleksandar Vučić - '90-ih teški zagriženi nacionalista, radikal, danas, najveći evropejac, globalista, Sorošev zaposlenik, sve može Milo Đukanović - '90-ih teški srpski nacionalista, danas, ustaša, obolio od srbofobije. Dakle, koji je zajednički imenitelj ove tri srpske nesreće sa Balkana?

ODGOVORITE
Name

TanjaS

19.06.2020 07:53

Nisu oni nacionalisti i desnicari oni su izdajnici svog naroda prodane duse,pljackasi otimaci ubice.

Name

Mirkan

18.06.2020 20:29

Neznam za koga se zabrinuo?Za narod-ne vjerujem,pre bih rekao za svoga prijatelja i mentora Milu Đ.Po istom receptu vladaju obadvojica.Ista škola.

ODGOVORITE
Name

Savo Krunić

18.06.2020 20:29

Milorade miluli ti na*u koj te kurac tera u Moravu kad neznas da plivas gdje ti je Dzukanovic isto nasilje kao u Banjoj Luci jadoizdajico srpskoga naroda sto sada ne ides u Rusiju ne smijes izdajico potpiso si za NATO ALIJANSU USTASKU TI MAMU ....

ODGOVORITE
Name

Ajd ne seri

18.06.2020 20:31

A tvoje policije nasilja na davidovom trgu sta je ono bilo,gde ljudi samo traze pravdu za davida izveo si policiju pa tuce narod a vi stitite ubice.Crna gora stiti zakon i sistem od kriminalaca,nisu nikoga ubili.

ODGOVORITE
Name

Pera

18.06.2020 20:32

Dodig je najopasnije govno sto postoji...nesmrdi odma iz pocetak..nego kad kontas da smrdi zakasno si vec

ODGOVORITE
Name

Lala

18.06.2020 20:39

Vi poredite ovo u Cg, i one drogerase sa trga,zalosno

ODGOVORITE
Name

Re:Lalo , lalo go.naru jedan

18.06.2020 22:57

Jest tako je svi koji nisu za Dodika po tebi su drogerasi. Želim ti sudbinu roditelja ubijenog mladica pa onda budi i Ti drogeras.

Name

Druga stvar

19.06.2020 09:20

Ja ih ne bih zvao drogerasima, ali je tacno da se ne moze porediti. Drugi kontekst, druga vrsta dogadjaja pa cak i drugacije ponasanje naroda. Velika greska uopste stavljati ove dvije price u istu ravan

Name

Лука

18.06.2020 21:04

Цитирајући великог Његоша, описао је самог себе и и режим који терорише поштене људе у Б. Луци, али и шире. Нечовјештво, итекако, живи у РС- ој, нажалост. Али, неће још дуго!

ODGOVORITE
Name

DUGOKONTOV

18.06.2020 21:09

A je li za osudu nasilje režima nad mirnim narodom na Trgu Krajine na katolički Božić 2018 god?

ODGOVORITE
Name

Savo Knežević

18.06.2020 21:13

A lebac ti,pa zaboravio kako je njegova policija tukla građane!

ODGOVORITE
Name

Vrijeme kuca, polahko

18.06.2020 21:32

To se samo jos bolje vidi da je Dodik najveći PRIMITIVAC , lažov sa dna kace. On se ponaša kao komunisti poslije 45. A ne shvata da je ovo 21 vjek. Dze i vlast moze izvući deblji kraj zajedno sa Dodikom . Čekaj dok narod jos poludi a haman je .

ODGOVORITE
Name

Maric

18.06.2020 21:34

U R.SRBSKOJ JE VECI STRAH OD ZIVOTA NEGO OD SMRTI,MAFIJA SNSD NAM JE NAPRAVILA AMBIJENT U KOME JE SMRT BOLJA OPCIJA.

ODGOVORITE
Name

Ako je tako

19.06.2020 11:59

ti se onda ubij.

Name

kiza

18.06.2020 21:39

Kada ode njegov brat po kriminalu milo ode za dve godine pod led i mile.

ODGOVORITE
Name

Googl

18.06.2020 21:41

Sta ce on JADNIK Vidis da svukuda idu ON ZELJKA I NEJAKI DA MOLE PROSE PA TAJ BI IZJAVIO ZA KES I DA SE UVUCE U PAKSU TAKVIMA SVE CAK BI SE I JAVNO PREKRSTIO U MUSTAFU SAMO DA VIDI PARE....SAD PRODAJE ELEKTRU I NECE ZAUSTAVITI NUKLEARNI OTPAD U TRGOVSKOJ GORI SVE CE DATI ZA SEBE

ODGOVORITE
Name

izraelac

18.06.2020 22:40

Dodik priča gluposti... normalno da će policija hapsiti u Crnoj Gori.. svi znamo od kad Crna Gora postoji i da to nikad nije bila Srbija nego Crna Gora... šta sad se nemo pravi pametan da Crna Gora je Srbija i da treba biti srbija... pa Kosovo jest Srbija pa opet džaba sve.. a đe pravda za Kosovo i srbe iz Srpske Krajine u Hr, sve moja rodbina i dan danas ne živi protjerana Olujom đe pravda na kugli zemaljskoj... nema

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.06.2020 06:15

Crna Gora je bila Duklja. :)))

Name

Hehehe

18.06.2020 23:29

Ustase bntv.

ODGOVORITE
Name

NAROD

19.06.2020 05:32

Policajci u Banjaluci tukli svoj narod a u skupštini ministRi tuklu poslanike . O čemu mi to STRAŠNO!!!

Name

Rere

19.06.2020 07:50

Ustasa,fasista si ti.

Name

А

19.06.2020 04:40

Понишаните га прстом који није такав?

ODGOVORITE
Name

Alo

19.06.2020 04:52

Niko nije tukao narod ,vec je oslobodjen uzurpirani prostor trga krajine

ODGOVORITE
Name

Re alo

19.06.2020 07:49

Dabogda ga ti zbog tog istog uzurpirao

Name

re re alo

19.06.2020 12:00

Pravoslavni hriscani ne kunu, to je obicaj pripadnika nekih drugih vjera.

Name

Pa

19.06.2020 05:20

Ostani kod kuće.

ODGOVORITE
Name

simo

19.06.2020 13:21

Ama šta reče, saslušaj Amfilohija ako hoćeš da čuješ dobar dio repertoara dozvoljenih pravoslavnih kletvi(takođe možeš naći i dozvoljene kletve protiv SDS-a u repertoaru Vladike Grigorija).

Name

Ugljrds

19.06.2020 06:05

Kakva bre policija rezima RONHILA SVERCERA

ODGOVORITE
Name

Huj sumska

19.06.2020 06:07

Sumski policajci svercera Ronhila

ODGOVORITE
Name

Mirkan

19.06.2020 06:55

To što je on tukao narod Banjaluci,pa to se ne računa.On nam je to već oprostio što nas je tukao.

ODGOVORITE
Name

Izlapjelog manipulatora

19.06.2020 11:36

Niko vise ne ferla.

ODGOVORITE