Удебљао се 100 килограма током 5 месеци блокаде Вухана!

Један 26-годишњи кинез недавно је проглашен најдебљом особом у граду Вухану након што је током петомесечне блокаде града се удебљао додатних огромних 100 килограма!

Занимљивости 18.06.2020 | 19:59
Удебљао се 100 килограма током 5 месеци блокаде Вухана!

Па је по пријему у болницу Зхоу тежио невероватних 280 килограма! А све због његовог некретања, прекомерног јела као и забране кретања у то време грађана.

Младић чије име медији у Кини наводе као Зхоу своју дебљину од пре је држао колико толико под контролом те радио у локалном кафићу и водио релативно нормалан начин живота пре коронавируса Када је вирус почео харати градом Вухан па су као што се зна, власти увеле строгу блокаду тј забрану кретања грађана .




Тада се све се то променило, Зхоу почео проводити већину свог времена у затвореном простору готово ништа не радећи само спавајући гледајући тв и седећи. Не успевајући сагорети калорије, почео је добијати на тежини, а за неколико месеци је његова тежина је скочила на невероватних 280 килограма!

Тиме је добио додатних готово 100 килограма више него што је тежио пре епидемије Цовида-19.

Овај бизарни и шокантан случај открио прошлог седмице, један од доктора који су га лечили у болници Универзитета Вухану. Докторима је, како се каже у извештају, рекао да није напустио свој дом откако је закључан у јануару месецу и да му је тежина онемогућила да више спава, због чега је коначно затражио помоћ доктора.

"Докторе, нисам затворио очи више 48 сати. То је тако неугодно. Можеш ли ми помоћи?" Зхоу је наводно питао др. Ли Зхена, заменика директора Центра за претилост и метаболичку хирургију Универзитета Вухан. У том је тренутку већ контактирао друге лекаре, који су му одбили пружити помоћ због превелике његове тежине.

Зхоу је примљен, где су му почетни тестови открили разне симптоме, попут затајења срца и респираторне дисфункције. Нажалост, његова је величина отежала лекарима провођење других потребних тестова, попут крвног притиска ЕКГ-а. Доктори су га 10 дана покушали стабилизовати, и сада је ван животине опасности.



Доктор Ли Зхен рекао је да су претилост пацијента узроковани генетским факторима и ендокриним неправилностима које су погоршане његовом неактивношћу и повећаним уносом калорија током 5 месечне блокаде града где је живео.

Сада се тим лекара нада да ће изгубити најмање 50 килограма како би могао сигурно подвргнути се операцији смањивања желуца како би му се помогло да изгуби вишак килограма.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар