Udebljao se 100 kilograma tokom 5 meseci blokade Vuhana!

Jedan 26-godišnji kinez nedavno je proglašen najdebljom osobom u gradu Vuhanu nakon što je tokom petomesečne blokade grada se udebljao dodatnih ogromnih 100 kilograma!

Zanimljivosti 18.06.2020 | 19:59
Udebljao se 100 kilograma tokom 5 meseci blokade Vuhana!

Pa je po prijemu u bolnicu Zhou težio neverovatnih 280 kilograma! A sve zbog njegovog nekretanja, prekomernog jela kao i zabrane kretanja u to vreme građana.

Mladić čije ime mediji u Kini navode kao Zhou svoju debljinu od pre je držao koliko toliko pod kontrolom te radio u lokalnom kafiću i vodio relativno normalan način života pre koronavirusa Kada je virus počeo harati gradom Vuhan pa su kao što se zna, vlasti uvele strogu blokadu tj zabranu kretanja građana .




Tada se sve se to promenilo, Zhou počeo provoditi većinu svog vremena u zatvorenom prostoru gotovo ništa ne radeći samo spavajući gledajući tv i sedeći. Ne uspevajući sagoreti kalorije, počeo je dobijati na težini, a za nekoliko meseci je njegova težina je skočila na neverovatnih 280 kilograma!

Time je dobio dodatnih gotovo 100 kilograma više nego što je težio pre epidemije Covida-19.

Ovaj bizarni i šokantan slučaj otkrio prošlog sedmice, jedan od doktora koji su ga lečili u bolnici Univerziteta Vuhanu. Doktorima je, kako se kaže u izveštaju, rekao da nije napustio svoj dom otkako je zaključan u januaru mesecu i da mu je težina onemogućila da više spava, zbog čega je konačno zatražio pomoć doktora.

"Doktore, nisam zatvorio oči više 48 sati. To je tako neugodno. Možeš li mi pomoći?" Zhou je navodno pitao dr. Li Zhena, zamenika direktora Centra za pretilost i metaboličku hirurgiju Univerziteta Vuhan. U tom je trenutku već kontaktirao druge lekare, koji su mu odbili pružiti pomoć zbog prevelike njegove težine.

Zhou je primljen, gde su mu početni testovi otkrili razne simptome, poput zatajenja srca i respiratorne disfunkcije. Nažalost, njegova je veličina otežala lekarima provođenje drugih potrebnih testova, poput krvnog pritiska EKG-a. Doktori su ga 10 dana pokušali stabilizovati, i sada je van životine opasnosti.



Doktor Li Zhen rekao je da su pretilost pacijenta uzrokovani genetskim faktorima i endokrinim nepravilnostima koje su pogoršane njegovom neaktivnošću i povećanim unosom kalorija tokom 5 mesečne blokade grada gde je živeo.

Sada se tim lekara nada da će izgubiti najmanje 50 kilograma kako bi mogao sigurno podvrgnuti se operaciji smanjivanja želuca kako bi mu se pomoglo da izgubi višak kilograma.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar