Преминуо млади редитељ Игор Вук Торбица, вест потресла уметнике!

Један од најбољих и најталентованијих редитеља млађе генерације Игор Вук Торбица трагично је преминуо у Ровињу, а вест о његовој смрти изазвала је неверицу међу његовим колегама, пријатељима и поштоваоцима.

Забава 18.06.2020 | 15:23
Преминуо млади редитељ Игор Вук Торбица, вест потресла уметнике!

Кокан Младеновић је навео да је Торбица био "принц театра, као што је Бранко Миљковић био поезије.

- И после Миљковићевог трагичног краја људи су мислили да ће се појавити неко сличан. И није се појавио. У овим нашим малим срединама не постоје два Јована Ћирилова, две Борке Павићевић, два Игора Вука Торбице. Он је одабрао свој крај на врхунцу моћи, онда кад је покорио позориште региона и показао да је будуће време његово време. Деценије које долазе морале су бити његово звездано време, а уместо тога он је себе прерано преселио у звезде. У временима која долазе Игор Вук Торбица би морао бити идол и путоказ позоришним генерацијама. Поштен, ангажован, леп и паметан, налик још једном свом судругу из времена трагедија, Иви Лоли Рибару, наш је млади пријатељ одустао од Земље која се не да поправити и отишао да режира Небо. Нека су ти мала сва сазвежда којих ћеш се таћи и нека је твој потпис на небу видљив и кад неба више не буде, добри мој - наводи Младеновић.

Поводом смрти Игора Вука Торбице, министар културе и информисања Владан Вукосављевић упутио је телеграм породици и пријтејима изражавајући дубоко и ислрено саучешће. -  Вест о прераној смрти овог изузетно талентованог позоришног редитеља примљена је у Министарству културе и информисања са запрепашћењем и неверицом. Игор Вук Торбица оставио је неизбрисив траг у позориштима у Београду, Србији и читавом региону. Публика је препознала и високо ценила несвакидашњи дар овог изузетног уметника кога је тек чекао врхунац стваралачке каријере. Завеса судбине, неправедно спуштена над животом Игора Вука Торбице оставља српско позориште и културу у жалости - наводи се у саопштењу Министарства.

Подсетимо, позоришни редитељ Игор Вук Торбица, аутор културних представа "Хинкеман" и "Царство мрака", преминуо је јуче у Ровињу, потврдили су породица и пријатељи.

"Напустио нас је у 33. години Игор Вук Торбица, позоришни редитељ. Рођен у Дрвару, одрастао у Ровињу, школовао се и живео и радио у Београду, као и у многим најзначајнијим позориштима широм региона. У граду који је волео и одабрао, направио је неке од својих најбољих представа, као и у Загребу, Љубљани, Новом Саду, Ријеци, Сомбору, Битољу", наводи се у саопштењу породице и пријатеља редитеља.

Од даровитог аутора се преко душтвних мрежа опраштају његове колеге.

Извор: Курир.рс Фото: Дамир Дервишагић 

Коментари / 0

Оставите коментар