Preminuo mladi reditelj Igor Vuk Torbica, vest potresla umetnike!

Jedan od najboljih i najtalentovanijih reditelja mlađe generacije Igor Vuk Torbica tragično je preminuo u Rovinju, a vest o njegovoj smrti izazvala je nevericu među njegovim kolegama, prijateljima i poštovaocima.

Zabava 18.06.2020 | 15:23
Preminuo mladi reditelj Igor Vuk Torbica, vest potresla umetnike!

Kokan Mladenović je naveo da je Torbica bio "princ teatra, kao što je Branko Miljković bio poezije.

- I posle Miljkovićevog tragičnog kraja ljudi su mislili da će se pojaviti neko sličan. I nije se pojavio. U ovim našim malim sredinama ne postoje dva Jovana Ćirilova, dve Borke Pavićević, dva Igora Vuka Torbice. On je odabrao svoj kraj na vrhuncu moći, onda kad je pokorio pozorište regiona i pokazao da je buduće vreme njegovo vreme. Decenije koje dolaze morale su biti njegovo zvezdano vreme, a umesto toga on je sebe prerano preselio u zvezde. U vremenima koja dolaze Igor Vuk Torbica bi morao biti idol i putokaz pozorišnim generacijama. Pošten, angažovan, lep i pametan, nalik još jednom svom sudrugu iz vremena tragedija, Ivi Loli Ribaru, naš je mladi prijatelj odustao od Zemlje koja se ne da popraviti i otišao da režira Nebo. Neka su ti mala sva sazvežda kojih ćeš se taći i neka je tvoj potpis na nebu vidljiv i kad neba više ne bude, dobri moj - navodi Mladenović.

Povodom smrti Igora Vuka Torbice, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je telegram porodici i prijtejima izražavajući duboko i islreno saučešće. -  Vest o preranoj smrti ovog izuzetno talentovanog pozorišnog reditelja primljena je u Ministarstvu kulture i informisanja sa zaprepašćenjem i nevericom. Igor Vuk Torbica ostavio je neizbrisiv trag u pozorištima u Beogradu, Srbiji i čitavom regionu. Publika je prepoznala i visoko cenila nesvakidašnji dar ovog izuzetnog umetnika koga je tek čekao vrhunac stvaralačke karijere. Zavesa sudbine, nepravedno spuštena nad životom Igora Vuka Torbice ostavlja srpsko pozorište i kulturu u žalosti - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsetimo, pozorišni reditelj Igor Vuk Torbica, autor kulturnih predstava "Hinkeman" i "Carstvo mraka", preminuo je juče u Rovinju, potvrdili su porodica i prijatelji.

"Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju", navodi se u saopštenju porodice i prijatelja reditelja.

Od darovitog autora se preko duštvnih mreža opraštaju njegove kolege.

Izvor: Kurir.rs Foto: Damir Dervišagić 

Komentari / 0

Ostavite komentar