Због нових случајева короне цијело село у карантину

Село Ехинос у округу Ксанти, на северу Грчке, стављено је данас у строги карантин од недељу дана, након што је 73 случаја корона вируса и четворо преминулих забележено у том месту од 11. јуна.

Свијет 18.06.2020 | 13:58
Због нових случајева короне цијело село у карантину

Становницима села забрањено је да напуштају ту област, а уведен је 24-очасовни полицијски час, преноси АП.

Како наводи грчка агенција АНА, становници морају да остану код куће наредних седам дана. 

Све радње ће бити затворене осим апотека и супермаркета, док ће коришћење заштитних маски бити обавезно у јавности.

Грчка је рано увела рестриктивне мере због корона вируса и успела је да задржи број умрлих и тешко оболелих на ниском нивоу.

У Грчкој, која има 11 милиона становника, заражено је 3.200 људи, док је 187 особа преминуло од последица корона вируса.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ма то поп

18.06.2020 19:02

..да окади и короне нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм,

19.06.2020 01:04

Подјетило ме на текст о "острву слијепих" у истој држави. Наиме, цијело једно острво је наводно било настањено потпуно слијепим људима, а циљ је био да добију социјалну помоћ државе, што су и успјели и то је трајало годинама! Годинама су тако добијали помоћ без да се провјери истинитост. Један је новинар посјетио острво и открио да се на острву налазе скупоцјена аута што му пробудило сумњу...на.крају је откривена превара (као и многе у Грчкој) и одатле почиње суноврат грчког друштва које траје преко деценије... Тако препоштени и православни Грци варају како сопствену државу тако и ЕУ!

ОДГОВОРИТЕ