Zbog novih slučajeva korone cijelo selo u karantinu

Selo Ehinos u okrugu Ksanti, na severu Grčke, stavljeno je danas u strogi karantin od nedelju dana, nakon što je 73 slučaja korona virusa i četvoro preminulih zabeleženo u tom mestu od 11. juna.

Svijet 18.06.2020 | 13:58
Zbog novih slučajeva korone cijelo selo u karantinu

Stanovnicima sela zabranjeno je da napuštaju tu oblast, a uveden je 24-očasovni policijski čas, prenosi AP.

Kako navodi grčka agencija ANA, stanovnici moraju da ostanu kod kuće narednih sedam dana. 

Sve radnje će biti zatvorene osim apoteka i supermarketa, dok će korišćenje zaštitnih maski biti obavezno u javnosti.

Grčka je rano uvela restriktivne mere zbog korona virusa i uspela je da zadrži broj umrlih i teško obolelih na niskom nivou.

U Grčkoj, koja ima 11 miliona stanovnika, zaraženo je 3.200 ljudi, dok je 187 osoba preminulo od posledica korona virusa.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ma to pop

18.06.2020 19:02

..da okadi i korone nema!

ODGOVORITE
Name

Hmm,

19.06.2020 01:04

Podjetilo me na tekst o "ostrvu slijepih" u istoj državi. Naime, cijelo jedno ostrvo je navodno bilo nastanjeno potpuno slijepim ljudima, a cilj je bio da dobiju socijalnu pomoć države, što su i uspjeli i to je trajalo godinama! Godinama su tako dobijali pomoć bez da se provjeri istinitost. Jedan je novinar posjetio ostrvo i otkrio da se na ostrvu nalaze skupocjena auta što mu probudilo sumnju...na.kraju je otkrivena prevara (kao i mnoge u Grčkoj) i odatle počinje sunovrat grčkog društva koje traje preko decenije... Tako prepošteni i pravoslavni Grci varaju kako sopstvenu državu tako i EU!

ODGOVORITE