Боки 13 осуђен на 9 година затвора!

Бивши специјални тужилац у Северној Македонији Катица Јанева и македонски шоумен Бојан Јовановски Боки 13 осуђени су у афери "Рекет" на седам, односно девет година затвора.

Забава 18.06.2020 | 13:51
Боки 13 осуђен на 9 година затвора!

Јанева је за злоупотребу службеног положаја и овлашчења осуђена на седам година затвора, док је Јовановски због прање новца и вршење противправног утицаја на јединствену казну затвора од девет година.

Након што је тужилац у случају Вилма Рускоска, тражила да Боки 13 остане у притвору до правоснажности пресуде због опасности од бекства и отварања новог случају против њега, Јовановски је рекао да зна да ће му притвор бити продужен јер, како је рекао, тако је наређено.

"Знам да ћете ми продужити притвор јер тако вам је наређено. Паре тражите код Зорана и Вице Заева", рекао је Јовановски.

Кривични суд у Скопљу одлучио је да Бокију 13 продужи меру притвора, док је бившем специјалном тужиоцу Катици Јаневој продужен кућни притвор.

Афера "Рекет" је покренута пре шест месеци када је скопски бизнисмен Јордан Камчев, који је био оптужен у случају "Империја", као предмет бившег Специјалног тужилаштва у тој земљи, пријавио да је исплатио 1,5 милиона евра за укидање мере притвора, решење које је могла потписати само Јанева.

Након објављивање афере "Рекет" Специјално тужилаштво у Северној Македонији је расформирано, иако је циљ његовог оснивања био процесуирање прислушкиваних разговора објављиваних у Северној Македонији током 2015. и 2016. године.

Опозициони ВМРО-ДПМНЕ је оптужио и бившег македонског премијера Зорана Заева за умешаност у случају због добрих односа са првоптуженим у случају Јовановским.

Извор: Курир.рс/Тањуг Фото: принтсцреен

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Директ

19.06.2020 07:37

Изгледа да му 13 није баксузан број, већ 9. Боки 9. :)))

ОДГОВОРИТЕ