Boki 13 osuđen na 9 godina zatvora!

Bivši specijalni tužilac u Severnoj Makedoniji Katica Janeva i makedonski šoumen Bojan Jovanovski Boki 13 osuđeni su u aferi "Reket" na sedam, odnosno devet godina zatvora.

Zabava 18.06.2020 | 13:51
Boki 13 osuđen na 9 godina zatvora!

Janeva je za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja osuđena na sedam godina zatvora, dok je Jovanovski zbog pranje novca i vršenje protivpravnog uticaja na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina.

Nakon što je tužilac u slučaju Vilma Ruskoska, tražila da Boki 13 ostane u pritvoru do pravosnažnosti presude zbog opasnosti od bekstva i otvaranja novog slučaju protiv njega, Jovanovski je rekao da zna da će mu pritvor biti produžen jer, kako je rekao, tako je naređeno.

"Znam da ćete mi produžiti pritvor jer tako vam je naređeno. Pare tražite kod Zorana i Vice Zaeva", rekao je Jovanovski.

Krivični sud u Skoplju odlučio je da Bokiju 13 produži meru pritvora, dok je bivšem specijalnom tužiocu Katici Janevoj produžen kućni pritvor.

Afera "Reket" je pokrenuta pre šest meseci kada je skopski biznismen Jordan Kamčev, koji je bio optužen u slučaju "Imperija", kao predmet bivšeg Specijalnog tužilaštva u toj zemlji, prijavio da je isplatio 1,5 miliona evra za ukidanje mere pritvora, rešenje koje je mogla potpisati samo Janeva.

Nakon objavljivanje afere "Reket" Specijalno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji je rasformirano, iako je cilj njegovog osnivanja bio procesuiranje prisluškivanih razgovora objavljivanih u Severnoj Makedoniji tokom 2015. i 2016. godine.

Opozicioni VMRO-DPMNE je optužio i bivšeg makedonskog premijera Zorana Zaeva za umešanost u slučaju zbog dobrih odnosa sa prvoptuženim u slučaju Jovanovskim.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug Foto: printscreen

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Direkt

19.06.2020 07:37

Izgleda da mu 13 nije baksuzan broj, već 9. Boki 9. :)))

ODGOVORITE