"Није спорна болница, већ поступак јавних набавки"

Шешлија тврди да је све било регуларно од стране болнице, док Станић одговара да није спорна болница, већ поступак јавне набавке који је потписао Републички штаб за ванредне ситуације на челу са премијером Српске Радованом Вишковићем.

Република Српска 17.06.2020 | 19:45
"Није спорна болница, већ поступак јавних набавки"

Директор болнице „Србија“ из Источног Сарајева Небојша Шешлија реаговао је на јучерашњу конференцију предсједника Одбора за здравство СДС-а Слободана Станића на којој је Станић говорио о набавци два апарата за потребе ове болнице.

Шешија тврди да је све било регуларно од стране болнице, док Станић одговара да није спорна болница, већ поступак јавне набавке који је потписао Републички штаб за ванредне ситуације на челу са премијером Српске Радованом Вишковићем.

Након што је из болнице „Србија“ тражено од републичких институција и од разних донатора да им се обезбиједе два нова медицинска апарата, односно дигитални РТГ апарат и уређај за ултразвук, ЈП „Путеви РС“ понудило је своја средства, а премијер Радован Вишковић дао је своју сагласност. Све је урађено по пропису, тврди директор болнице „Србија“ Небојша Шешлија.

„Расписали смо тендер у складу са јавним набавкама. Ради се о отвореном поступку што је могуће провјерити на страници јавних набавки. И процедура је завршена. Понуде су стигле. Имамо понуду од два добављача за ове апарате и у наредним данима понуде ће бити отворене и објављени резултати саме набавке“, каже Шешлија.

Овдје се не ради о тендеру болнице „Србија“, одговара предсједник Одбора за здравство СДС-а Слободан Станић. Поручује да ни у једном тренутку није споменуо нити директора болнице, нити рад болнице, већ искључиво Републички штаб за ванредне ситуације и њихов закључак о набавци опреме.

„Ја сам очекивао да ако неко покуша демантиј, да то покуша премијер Вишковић јер је он потписао испред колективног органа одлуку гдје је преферирао робну марку и гдје је прекршио Закон о јавним набавкама БиХ.“ каже Станић.

Према тврдњама Станића, спорно је што је у закључку који је потписао премијер Српске Радован Вишковић, наведен тачан назив неопходних апарата, и то РТГ апарат „Топаз 32“, и ултразвучни уређај са три сонде – „Хитацхи Ф37“. Да су Станићеве тврдње тачне, потврдио је и директор болнице „Србија“.

„То је нешто што је дошло у одлуци Владе РС када је донесена одлука за набавку тих апарата. Међутим, болница „Србија“ је расписала конкурс без преференције било ког добављача.“ каже Небојша Шешлија.

Шешлија није знао објаснити ни какве везе има Министарство саобраћаја и веза са набавком медицинске опреме, с обзиром на то да је Републички штаб донио закључак о набавци управо на приједлог овог Министарства. 

БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Ре

17.06.2020 18:41

Оцему прица ова мрцина станис па ти си нај веци пљацкарос рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.06.2020 21:10

Да, он влада Републиком Српском већ деценију и по без престанка. :)))

Name

Мирро

17.06.2020 18:44

Имал нека болници направљена за вријеме твоје владавине па нек сте И крали нема ни аутобуско стајалисте нисте направили И о цему прицас покро си ста си стиго И мука ти сто немозес јос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никоа

17.06.2020 18:57

Мајмуне један,он није владао нити је могао владати јер твоји СНСД секташи владају без прекида пуних 16 година! Тако као ти наступа свако теби слично дјубре секташко!

Name

Ре миро

17.06.2020 19:36

Ови Бога покраосе а ти бранис.

Name

Слобо

17.06.2020 19:53

Доктор Станиц којем смета улагање у здравство је био министар здравља и социјалне заштите. Прелеташ, мутикаша

Name

СрпскоСарајево

17.06.2020 20:08

Није коректно негативно коментарисати позитивне ствари, а за нас који гравитирамо болници Србија и болница и нова опрема је битна и вазна тако да на овај нацин само правите себи контрарекламу. Наравно да све мозе боље али покренуло се са мртве тацке и квалитет услуга се видљиво подигао. Ако је тендер расписан без преференције не видим сврху дизати прасину око небитне ствари, вратите се сустини а не форми. Опозиција ако мисли себи добро треба се наметнути као боље и квалитетније рјесење од позиције, а то се ради приједлозима, идејама и сл, па после промовисите да сте ви то предлозили па це бираци реци ови несто знају, овако се све свело на критику и онога сто је за критику и онога сто ниие...а то људе неце убједити да сте ви бољи избор од ових који нису лоси

Name

Лукавица ре Српско С.

17.06.2020 21:45

Како глупости ваљас то је страсно , добро те СНСД издресирао. Кад је тако добро и све знаш зашто доктори бјеже у Сарајево у УКЦС и Војну болницу, приватне клинике и домове з., зашто се сви тези болесници лијече у Сарајеву ајде то објасни?? Човјек у Сарајеву прави приватну болницу која је 5 пута већа од болнице Србија која лици висе на амбуланту. Де болан не просипај се. Да није твој СНСФ на власти имали би праву болницу а не ову смијурију коју води директор а није доктор и који је родјак Несић Ненада иначе калиновицанин , болница у дуговима, нема плата, лоса опрема итд....Теби је то добро?????

Name

Ведрана

17.06.2020 19:54

Логично да ће потпосати. Па била је борба на тржишту за респираторе, хвала богу па смо их успјели набавити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечити опозиционар

17.06.2020 19:56

Браво Станићу, пуна подршка СРБАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУНИ

17.06.2020 20:44

НЕ ПОСТОЈИ ПОСТЕНИЈИ, СТРУЦНИЈИ И МОРАЛНИЈУ У ЗДРАВСТВУ ОД Др СТАНИЦА И Др СТАНЕТИЦА. Багро црвена, стидите се ријеци које просипате само да би компромитовали цовјека без иједног ваљаног аргумента. Са тако испраним мозговима нецете далеко стици. Освијестите се док јос имате времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

17.06.2020 21:00

Овај човјек је био кадар СНСДа и доведен је за министра после Шкрбића да санира колико толико здравсто које је кум уништио.Када је мало промијешао карте и видио у којем грму лежи зец,еxпресно је смијењен и доведен Богданић.Чисто подсјећање за заборавне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.06.2020 04:25

Ајде да је срушимо и не треба нам болница.

ОДГОВОРИТЕ