"Nije sporna bolnica, već postupak javnih nabavki"

Šešlija tvrdi da je sve bilo regularno od strane bolnice, dok Stanić odgovara da nije sporna bolnica, već postupak javne nabavke koji je potpisao Republički štab za vanredne situacije na čelu sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem.

Republika Srpska 17.06.2020 | 19:45
"Nije sporna bolnica, već postupak javnih nabavki"

Direktor bolnice „Srbija“ iz Istočnog Sarajeva Nebojša Šešlija reagovao je na jučerašnju konferenciju predsjednika Odbora za zdravstvo SDS-a Slobodana Stanića na kojoj je Stanić govorio o nabavci dva aparata za potrebe ove bolnice.

Šešija tvrdi da je sve bilo regularno od strane bolnice, dok Stanić odgovara da nije sporna bolnica, već postupak javne nabavke koji je potpisao Republički štab za vanredne situacije na čelu sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem.

Nakon što je iz bolnice „Srbija“ traženo od republičkih institucija i od raznih donatora da im se obezbijede dva nova medicinska aparata, odnosno digitalni RTG aparat i uređaj za ultrazvuk, JP „Putevi RS“ ponudilo je svoja sredstva, a premijer Radovan Višković dao je svoju saglasnost. Sve je urađeno po propisu, tvrdi direktor bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija.

„Raspisali smo tender u skladu sa javnim nabavkama. Radi se o otvorenom postupku što je moguće provjeriti na stranici javnih nabavki. I procedura je završena. Ponude su stigle. Imamo ponudu od dva dobavljača za ove aparate i u narednim danima ponude će biti otvorene i objavljeni rezultati same nabavke“, kaže Šešlija.

Ovdje se ne radi o tenderu bolnice „Srbija“, odgovara predsjednik Odbora za zdravstvo SDS-a Slobodan Stanić. Poručuje da ni u jednom trenutku nije spomenuo niti direktora bolnice, niti rad bolnice, već isključivo Republički štab za vanredne situacije i njihov zaključak o nabavci opreme.

„Ja sam očekivao da ako neko pokuša demantij, da to pokuša premijer Višković jer je on potpisao ispred kolektivnog organa odluku gdje je preferirao robnu marku i gdje je prekršio Zakon o javnim nabavkama BiH.“ kaže Stanić.

Prema tvrdnjama Stanića, sporno je što je u zaključku koji je potpisao premijer Srpske Radovan Višković, naveden tačan naziv neophodnih aparata, i to RTG aparat „Topaz 32“, i ultrazvučni uređaj sa tri sonde – „Hitachi F37“. Da su Stanićeve tvrdnje tačne, potvrdio je i direktor bolnice „Srbija“.

„To je nešto što je došlo u odluci Vlade RS kada je donesena odluka za nabavku tih aparata. Međutim, bolnica „Srbija“ je raspisala konkurs bez preferencije bilo kog dobavljača.“ kaže Nebojša Šešlija.

Šešlija nije znao objasniti ni kakve veze ima Ministarstvo saobraćaja i veza sa nabavkom medicinske opreme, s obzirom na to da je Republički štab donio zaključak o nabavci upravo na prijedlog ovog Ministarstva. 

BN TV

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Re

17.06.2020 18:41

Ocemu prica ova mrcina stanis pa ti si naj veci pljackaros rs

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.06.2020 21:10

Da, on vlada Republikom Srpskom već deceniju i po bez prestanka. :)))

Name

Mirro

17.06.2020 18:44

Imal neka bolnici napravljena za vrijeme tvoje vladavine pa nek ste I krali nema ni autobusko stajaliste niste napravili I o cemu pricas pokro si sta si stigo I muka ti sto nemozes jos

ODGOVORITE
Name

Nikoa

17.06.2020 18:57

Majmune jedan,on nije vladao niti je mogao vladati jer tvoji SNSD sektaši vladaju bez prekida punih 16 godina! Tako kao ti nastupa svako tebi slično djubre sektaško!

Name

Re miro

17.06.2020 19:36

Ovi Boga pokraose a ti branis.

Name

Slobo

17.06.2020 19:53

Doktor Stanic kojem smeta ulaganje u zdravstvo je bio ministar zdravlja i socijalne zaštite. Preletaš, mutikaša

Name

SrpskoSarajevo

17.06.2020 20:08

Nije korektno negativno komentarisati pozitivne stvari, a za nas koji gravitiramo bolnici Srbija i bolnica i nova oprema je bitna i vazna tako da na ovaj nacin samo pravite sebi kontrareklamu. Naravno da sve moze bolje ali pokrenulo se sa mrtve tacke i kvalitet usluga se vidljivo podigao. Ako je tender raspisan bez preferencije ne vidim svrhu dizati prasinu oko nebitne stvari, vratite se sustini a ne formi. Opozicija ako misli sebi dobro treba se nametnuti kao bolje i kvalitetnije rjesenje od pozicije, a to se radi prijedlozima, idejama i sl, pa posle promovisite da ste vi to predlozili pa ce biraci reci ovi nesto znaju, ovako se sve svelo na kritiku i onoga sto je za kritiku i onoga sto niie...a to ljude nece ubjediti da ste vi bolji izbor od ovih koji nisu losi

Name

Lukavica re Srpsko S.

17.06.2020 21:45

Kako gluposti valjas to je strasno , dobro te SNSD izdresirao. Kad je tako dobro i sve znaš zašto doktori bježe u Sarajevo u UKCS i Vojnu bolnicu, privatne klinike i domove z., zašto se svi tezi bolesnici liječe u Sarajevu ajde to objasni?? Čovjek u Sarajevu pravi privatnu bolnicu koja je 5 puta veća od bolnice Srbija koja lici vise na ambulantu. De bolan ne prosipaj se. Da nije tvoj SNSF na vlasti imali bi pravu bolnicu a ne ovu smijuriju koju vodi direktor a nije doktor i koji je rodjak Nesić Nenada inače kalinovicanin , bolnica u dugovima, nema plata, losa oprema itd....Tebi je to dobro?????

Name

Vedrana

17.06.2020 19:54

Logično da će potposati. Pa bila je borba na tržištu za respiratore, hvala bogu pa smo ih uspjeli nabaviti

ODGOVORITE
Name

Vječiti opozicionar

17.06.2020 19:56

Bravo Staniću, puna podrška SRBAC.

ODGOVORITE
Name

JUNI

17.06.2020 20:44

NE POSTOJI POSTENIJI, STRUCNIJI I MORALNIJU U ZDRAVSTVU OD Dr STANICA I Dr STANETICA. Bagro crvena, stidite se rijeci koje prosipate samo da bi kompromitovali covjeka bez ijednog valjanog argumenta. Sa tako ispranim mozgovima necete daleko stici. Osvijestite se dok jos imate vremena.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

17.06.2020 21:00

Ovaj čovjek je bio kadar SNSDa i doveden je za ministra posle Škrbića da sanira koliko toliko zdravsto koje je kum uništio.Kada je malo promiješao karte i vidio u kojem grmu leži zec,expresno je smijenjen i doveden Bogdanić.Čisto podsjećanje za zaboravne.

ODGOVORITE
Name

А

18.06.2020 04:25

Ајде да је срушимо и не треба нам болница.

ODGOVORITE