Озбиљна сумња да су у питању незаконите радње

Комисија захтјева  и достављање списка свих донација које су ушле у Босну и Херцеговину у периоду од 15. марта до 31. маја. Јер када се види ко је донатор, коме су донације додјељиване и о којим износима се ради, тврди Бореновић и додаје да све дјелује веома чудно и постоји озбиљна сумња да су у питању незаконите радње.

Босна и Херцеговина 17.06.2020 | 16:56
Озбиљна сумња да су у питању незаконите радње

Привремена комисија Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине је затражила од Агенције за лијекови и Управе за индиректно опорезивање конкретне податке у вези са набавкама респиратора у Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине, као и у вези са набавком покретне болнице.

- Постоје бројни докази да су од почетка пандемије вируса корона почињене бројне криминалне активности кроз набавке респиратора и куповину и опремању покретне болнице, тврде у парламентарној комисији.

Због тога од институција траже конкретне податке.

- Драстична одступања у набавним и продајним цијенама само доказује размјеру пљачке јавног новца, каже Бореновић.

Док је у периоду пандемије народ био затворен у кућама, тврди Бореновић, појединци повезани са представницима власти у Републици Српској су респираторе увозили по вишеструко нижој цијени од оне по којима су продати институцијама Републике Српске.

Комисија захтјева  и достављање списка свих донација које су ушле у Босну и Херцеговину у периоду од 15. марта до 31. маја. Јер када се види ко је донатор, коме су донације додјељиване и о којим износима се ради, тврди Бореновић и додаје да све дјелује веома чудно и постоји озбиљна сумња да су у питању незаконите радње.

БН ТВ 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Бане

17.06.2020 15:26

Озбиљна сумња захтијева и озбиљну истрагу коју требају спровести озбиљне институције Бих, ако их има а ако нема што је изгледно, онда нам нема друге, или дићи глас или отићи одавде што даље....

ОДГОВОРИТЕ
Name

бла

17.06.2020 16:49

Празна слама се млатара. Опозиција не зна како зауставити стрмоглави пад а оправдати оно што од њих очекују СДА и западне амбасаде а то је да покушавају да унишавају РС константно на сваком кораку.

Name

Директ

17.06.2020 17:13

Ко уништава РС, грађани РС имају прилике да виде и својим очима уназад неколико година, па и деценија откако је ова криминална клика на власти.

Name

Ре бла

17.06.2020 19:05

Е бас нас униставају дајуци доларску помоц и кредите владајуцим гарнитурама коју власт ‘арчи на приватно пуњење дзепова.

Name

Зекана Стресс

17.06.2020 15:33

Други пут бицемо јос бољи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.06.2020 16:02

Што нас не убије, ојача нас да их на изборима скинемо са наше грбаче. Одвратна власт, да одвратнија не може бити.

Name

Опет Комисија

17.06.2020 15:37

Познато је " ако хоће нсто да не заврсис формирс комисију". Јос предмет истраге Додикова Српска?! Ма дајте људи! Томе цовек не мозе ни НАТО, ЕУ. САД.. или неце му ниста! Као прво да је нормална или правна дрзава СИПА и Тузиластво за такав срамни криминал јос ноцас похапсила мафију. И обавестила јавност! Као друго поставља се питање дали су ти наводи у истрагу тацни?! Или је то трла баба лан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

17.06.2020 17:05

Кад је ко од њих одговарао било је милионских афера и све се затаска у затвор иде онај ко обије киоск и то је ударна вијест дана дно дна проклетници једни.Све су опљацкали Е мтел продали паре спискали продали Аутопревоз нису провјерили ције је земљисте изгубили на суду милионски врједно земљисте продали Бугарским лоповима Ф Дуувана бугари укњизили 23 дунума земље која вриједи 20 милиона у строгом центру града опрали паре затворили Фабрику раднике истјерали ко стоку из Фабрике.То је све урадила ова бајна власт а то је само један мали дијо зла сту су наније овом испаценом народу сад је на реду Електодистрибуција да се и то прода.Ухљеби суте добро им је остали су немоцни да се боре са тим провесионалним кримосима.

Name

Дар мар

17.06.2020 16:26

Набавку респиратора и друге медицинске опреме за потребе болница вршиле су готово све европске и друге земље, а тај посао је, по свему судећи, искориштен за криминалне радње једино у БиХ, тачније у оба ентитета. Мада се таква нечасна работа поткрепљује бројним подацима и аргументима, званичници који су у томе директно или индиректно учествовали "перу руке" од свега, а надлежни истражни и правосудни органи нијемо на све то гледају и не предузимају ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгец

17.06.2020 16:36

Добро ради Бореновић,озбиљан,мудар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

17.06.2020 16:38

Ако буде као Анкетни одбор који је утврдио да је Давид убијен, биће конкретан резултат и за крађу за респираторе.Подржавам Борена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

17.06.2020 16:38

Дај боже да се стане у крај овим крађама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста

17.06.2020 17:01

има комисија да она захтјева, спрдацина, па да има несто одмах би реаговала СИПА, Сарајево једва цека да се несто деси у Српској па да попљују, не могу они презалити сто им је цјелокупна власт уплетена у овае слуцајеве респиратора. Насли мекетица и бореновиуца да изједнаце да је лоповија Српска. Овај мекетиц под истрагом тузиластва и он несто захтјева, ух срецан је народ сто нема такве гњиде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

17.06.2020 17:16

Врана врани очи не вади, али мора ће, пошто криминал и корупција превазилази границе политичког препуцавања.

Name

Реално

17.06.2020 17:09

Ниста страсно нек се људи обогате код лудог народа они су их изабрали

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

17.06.2020 17:14

Ја бозе лакрдије од дрзаве и власти. Имал ова дрзава тузиладтво и судство, ста ради сипа, ста раде институције које су дузне радити свој посао јер зато и постоје. Ста се цека оволико на оцигледну пљацку народа и дрзаве. Јел могуце да овде нико не ради свој посао, умрезене институције и криминалци. Овде је криминал стил зивота и нацин рада. Све је толико урусено, погазено и обесмисљено, да се питам докле це све ово да иде и траје, кад це крај и како це се на крају ова анархија заврсити. Ко це изаци као побједник ми народ, или криминалци на власти.!!! Њихова бахатост и криминал, је превазисао све границе, да се мозе реци да су сви у колективној сизофренији!!!! Ово стање је постало неиздрзљиво, само се питам па ДОКЛЕ ВИСЕ.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

17.06.2020 19:07

Проблем је сто у афери респиратори једини доњи мозе бити директор Фонда здравственог осигурања!!! Са тим ни Додик ни Жељка ни Вишковиц немају везе!!!???

Name

Миркан

17.06.2020 17:16

Овдје треба красти у милионима и не бој се ничега и никога.Ваљда је то директива са запада чим то све аминује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

17.06.2020 19:54

Испитати до најситнијих детаља, смрди ту превише, прање новца и отимају од народа. Жалосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

18.06.2020 06:26

Ма јок. Код нас је све транспарентно и по закину јер је тај исти закон и направљен по мјери легалних криминалаца

ОДГОВОРИТЕ