Ozbiljna sumnja da su u pitanju nezakonite radnje

Komisija zahtjeva  i dostavljanje spiska svih donacija koje su ušle u Bosnu i Hercegovinu u periodu od 15. marta do 31. maja. Jer kada se vidi ko je donator, kome su donacije dodjeljivane i o kojim iznosima se radi, tvrdi Borenović i dodaje da sve djeluje veoma čudno i postoji ozbiljna sumnja da su u pitanju nezakonite radnje.

Bosna i Hercegovina 17.06.2020 | 16:56
Ozbiljna sumnja da su u pitanju nezakonite radnje

Privremena komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je zatražila od Agencije za lijekovi i Uprave za indirektno oporezivanje konkretne podatke u vezi sa nabavkama respiratora u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i u vezi sa nabavkom pokretne bolnice.

- Postoje brojni dokazi da su od početka pandemije virusa korona počinjene brojne kriminalne aktivnosti kroz nabavke respiratora i kupovinu i opremanju pokretne bolnice, tvrde u parlamentarnoj komisiji.

Zbog toga od institucija traže konkretne podatke.

- Drastična odstupanja u nabavnim i prodajnim cijenama samo dokazuje razmjeru pljačke javnog novca, kaže Borenović.

Dok je u periodu pandemije narod bio zatvoren u kućama, tvrdi Borenović, pojedinci povezani sa predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj su respiratore uvozili po višestruko nižoj cijeni od one po kojima su prodati institucijama Republike Srpske.

Komisija zahtjeva  i dostavljanje spiska svih donacija koje su ušle u Bosnu i Hercegovinu u periodu od 15. marta do 31. maja. Jer kada se vidi ko je donator, kome su donacije dodjeljivane i o kojim iznosima se radi, tvrdi Borenović i dodaje da sve djeluje veoma čudno i postoji ozbiljna sumnja da su u pitanju nezakonite radnje.

BN TV 

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Bane

17.06.2020 15:26

Ozbiljna sumnja zahtijeva i ozbiljnu istragu koju trebaju sprovesti ozbiljne institucije Bih, ako ih ima a ako nema što je izgledno, onda nam nema druge, ili dići glas ili otići odavde što dalje....

ODGOVORITE
Name

bla

17.06.2020 16:49

Prazna slama se mlatara. Opozicija ne zna kako zaustaviti strmoglavi pad a opravdati ono što od njih očekuju SDA i zapadne ambasade a to je da pokušavaju da unišavaju RS konstantno na svakom koraku.

Name

Direkt

17.06.2020 17:13

Ko uništava RS, građani RS imaju prilike da vide i svojim očima unazad nekoliko godina, pa i decenija otkako je ova kriminalna klika na vlasti.

Name

Re bla

17.06.2020 19:05

E bas nas unistavaju dajuci dolarsku pomoc i kredite vladajucim garniturama koju vlast ‘arči na privatno punjenje dzepova.

Name

Zekana Stress

17.06.2020 15:33

Drugi put bicemo jos bolji!

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.06.2020 16:02

Što nas ne ubije, ojača nas da ih na izborima skinemo sa naše grbače. Odvratna vlast, da odvratnija ne može biti.

Name

Opet Komisija

17.06.2020 15:37

Poznato je " ako hoće nsto da ne zavrsis formirs komisiju". Jos predmet istrage Dodikova Srpska?! Ma dajte ljudi! Tome covek ne moze ni NATO, EU. SAD.. ili nece mu nista! Kao prvo da je normalna ili pravna drzava SIPA i Tuzilastvo za takav sramni kriminal jos nocas pohapsila mafiju. I obavestila javnost! Kao drugo postavlja se pitanje dali su ti navodi u istragu tacni?! Ili je to trla baba lan!

ODGOVORITE
Name

Miso

17.06.2020 17:05

Kad je ko od njih odgovarao bilo je milionskih afera i sve se zataska u zatvor ide onaj ko obije kiosk i to je udarna vijest dana dno dna prokletnici jedni.Sve su opljackali E mtel prodali pare spiskali prodali Autoprevoz nisu provjerili cije je zemljiste izgubili na sudu milionski vrjedno zemljiste prodali Bugarskim lopovima F Duuvana bugari uknjizili 23 dunuma zemlje koja vrijedi 20 miliona u strogom centru grada oprali pare zatvorili Fabriku radnike istjerali ko stoku iz Fabrike.To je sve uradila ova bajna vlast a to je samo jedan mali dijo zla stu su nanije ovom ispacenom narodu sad je na redu Elektodistribucija da se i to proda.Uhljebi sute dobro im je ostali su nemocni da se bore sa tim provesionalnim krimosima.

Name

Dar mar

17.06.2020 16:26

Nabavku respiratora i druge medicinske opreme za potrebe bolnica vršile su gotovo sve evropske i druge zemlje, a taj posao je, po svemu sudeći, iskorišten za kriminalne radnje jedino u BiH, tačnije u oba entiteta. Mada se takva nečasna rabota potkrepljuje brojnim podacima i argumentima, zvaničnici koji su u tome direktno ili indirektno učestvovali "peru ruke" od svega, a nadležni istražni i pravosudni organi nijemo na sve to gledaju i ne preduzimaju ništa.

ODGOVORITE
Name

Dragec

17.06.2020 16:36

Dobro radi Borenović,ozbiljan,mudar.

ODGOVORITE
Name

Gradiška

17.06.2020 16:38

Ako bude kao Anketni odbor koji je utvrdio da je David ubijen, biće konkretan rezultat i za krađu za respiratore.Podržavam Borena.

ODGOVORITE
Name

Мила

17.06.2020 16:38

Дај боже да се стане у крај овим крађама.

ODGOVORITE
Name

sta

17.06.2020 17:01

ima komisija da ona zahtjeva, sprdacina, pa da ima nesto odmah bi reagovala SIPA, Sarajevo jedva ceka da se nesto desi u Srpskoj pa da popljuju, ne mogu oni prezaliti sto im je cjelokupna vlast upletena u ovae slucajeve respiratora. Nasli meketica i borenoviuca da izjednace da je lopovija Srpska. Ovaj meketic pod istragom tuzilastva i on nesto zahtjeva, uh srecan je narod sto nema takve gnjide.

ODGOVORITE
Name

Direkt

17.06.2020 17:16

Vrana vrani oči ne vadi, ali mora će, pošto kriminal i korupcija prevazilazi granice političkog prepucavanja.

Name

Realno

17.06.2020 17:09

Nista strasno nek se ljudi obogate kod ludog naroda oni su ih izabrali

ODGOVORITE
Name

XY

17.06.2020 17:14

Ja boze lakrdije od drzave i vlasti. Imal ova drzava tuziladtvo i sudstvo, sta radi sipa, sta rade institucije koje su duzne raditi svoj posao jer zato i postoje. Sta se ceka ovoliko na ociglednu pljacku naroda i drzave. Jel moguce da ovde niko ne radi svoj posao, umrezene institucije i kriminalci. Ovde je kriminal stil zivota i nacin rada. Sve je toliko uruseno, pogazeno i obesmisljeno, da se pitam dokle ce sve ovo da ide i traje, kad ce kraj i kako ce se na kraju ova anarhija zavrsiti. Ko ce izaci kao pobjednik mi narod, ili kriminalci na vlasti.!!! Njihova bahatost i kriminal, je prevazisao sve granice, da se moze reci da su svi u kolektivnoj sizofreniji!!!! Ovo stanje je postalo neizdrzljivo, samo se pitam pa DOKLE VISE.!!!

ODGOVORITE
Name

Mirko

17.06.2020 19:07

Problem je sto u aferi respiratori jedini donji moze biti direktor Fonda zdravstvenog osiguranja!!! Sa tim ni Dodik ni Željka ni Viškovic nemaju veze!!!???

Name

Mirkan

17.06.2020 17:16

Ovdje treba krasti u milionima i ne boj se ničega i nikoga.Valjda je to direktiva sa zapada čim to sve aminuje.

ODGOVORITE
Name

Boki

17.06.2020 19:54

Ispitati do najsitnijih detalja, smrdi tu previše, pranje novca i otimaju od naroda. Žalosno.

ODGOVORITE
Name

Boris

18.06.2020 06:26

Ma jok. Kod nas je sve transparentno i po zakinu jer je taj isti zakon i napravljen po mjeri legalnih kriminalaca

ODGOVORITE