Позоришни глумци спремни за публику!

Након “Комедије ометене у развоју”, глумци позоришта “Семберија” из Бијељине за публику припремају нешто ново. Представиће се са представом “Голубија времена”, рађена по текстовима Бранка Ћопића, а у режији Миливоја Млађеновића.

Забава 16.06.2020 | 17:38
Позоришни глумци спремни за публику!

Бранко Ћопић је био истински народни пјесник. Живио је у једном изузетно тмурном и турбулентном времену и то је јако добро преносио на папир. Човјек из народа, који заслужује да се говори о њему у свако вријеме и на сваком мјесту. Своје мјесто нашао је и у позоришту “Семберија”, гдје се ових дана припрема нова представа “Голубија времена”, инспирисана текстовима Бранка Ћопића, а у режији Миливоја Млађеновића.

“Ова представа треба да буде за младе и старе, јер то је Ћопић са којим смо расли и са којим дјеца сада расту. Наш је дуг према Ћопићу, јер је он повремено био скрајнут из школских програма, па га поново врате, али наравно, он никада са својим бесмртним дјелима неће нестати. Ово је дио завичајног репертоара када је ријеч о писцу који својом књижевношћу захвата све људе на ширим балканским просторима,” каже редитељ представе Миливоје Млађеновић.

Глумац Михаило Максимовић тумачи лик младог Бранка Ћопића, што сматра великим изазовом.

“Поготово што играм Ћопића у његовим младим данима, у основној и средњој школи, док је одрастао и хрлио овом животу који је нажалост неславно завршио, тј. трагично. Ово је велики изазов за мене као глумца и публика ће видјети нешто другачије”, додаје Максимовић.

И остали актери ове приче нашли су се у улогама које су за њих нешто ново. Вања Кртолина и Ненад Благојевић тумаче Ћопићеве школске другове, Иван Петровић је стриц Ниџо, глумица Мирна Јовановић је баба Милица, а Душан Ранковић се нашао у улози учитеља. Овој трупи домаћих глумаца придружили су се и глумци из сомборског позоришта.

“Драго ми је што играм сеоског учитеља, мислим да је Ћопић описао учитеље који су били племенити и строги, али су вољели дјецу и учили их најбоље што могу”, истиче глумац Душан Ранковић.

Позориште “Семберија” ове године радиће без љетне паузе. План је да се премијера деси на отвореном, тј. амбијентално да се одигра половином августа, ако то дозволе услови и ако се пронађе одговарајућа локација за мало другачију премијеру, истакао је Иван Петровић, вршилац дужности управника бијељинског позоришта.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зеко

16.06.2020 16:27

Конацно једна лијепа вијест за нас који не волимо политику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ники8

16.06.2020 20:56

Добро досао Мика поново у завицај Бијељину. Јос увјек се сјецам твоје емисије кубни коријен!!

ОДГОВОРИТЕ