Pozorišni glumci spremni za publiku!

Nakon “Komedije ometene u razvoju”, glumci pozorišta “Semberija” iz Bijeljine za publiku pripremaju nešto novo. Predstaviće se sa predstavom “Golubija vremena”, rađena po tekstovima Branka Ćopića, a u režiji Milivoja Mlađenovića.

Zabava 16.06.2020 | 17:38
Pozorišni glumci spremni za publiku!

Branko Ćopić je bio istinski narodni pjesnik. Živio je u jednom izuzetno tmurnom i turbulentnom vremenu i to je jako dobro prenosio na papir. Čovjek iz naroda, koji zaslužuje da se govori o njemu u svako vrijeme i na svakom mjestu. Svoje mjesto našao je i u pozorištu “Semberija”, gdje se ovih dana priprema nova predstava “Golubija vremena”, inspirisana tekstovima Branka Ćopića, a u režiji Milivoja Mlađenovića.

“Ova predstava treba da bude za mlade i stare, jer to je Ćopić sa kojim smo rasli i sa kojim djeca sada rastu. Naš je dug prema Ćopiću, jer je on povremeno bio skrajnut iz školskih programa, pa ga ponovo vrate, ali naravno, on nikada sa svojim besmrtnim djelima neće nestati. Ovo je dio zavičajnog repertoara kada je riječ o piscu koji svojom književnošću zahvata sve ljude na širim balkanskim prostorima,” kaže reditelj predstave Milivoje Mlađenović.

Glumac Mihailo Maksimović tumači lik mladog Branka Ćopića, što smatra velikim izazovom.

“Pogotovo što igram Ćopića u njegovim mladim danima, u osnovnoj i srednjoj školi, dok je odrastao i hrlio ovom životu koji je nažalost neslavno završio, tj. tragično. Ovo je veliki izazov za mene kao glumca i publika će vidjeti nešto drugačije”, dodaje Maksimović.

I ostali akteri ove priče našli su se u ulogama koje su za njih nešto novo. Vanja Krtolina i Nenad Blagojević tumače Ćopićeve školske drugove, Ivan Petrović je stric Nidžo, glumica Mirna Jovanović je baba Milica, a Dušan Ranković se našao u ulozi učitelja. Ovoj trupi domaćih glumaca pridružili su se i glumci iz somborskog pozorišta.

“Drago mi je što igram seoskog učitelja, mislim da je Ćopić opisao učitelje koji su bili plemeniti i strogi, ali su voljeli djecu i učili ih najbolje što mogu”, ističe glumac Dušan Ranković.

Pozorište “Semberija” ove godine radiće bez ljetne pauze. Plan je da se premijera desi na otvorenom, tj. ambijentalno da se odigra polovinom avgusta, ako to dozvole uslovi i ako se pronađe odgovarajuća lokacija za malo drugačiju premijeru, istakao je Ivan Petrović, vršilac dužnosti upravnika bijeljinskog pozorišta.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zeko

16.06.2020 16:27

Konacno jedna lijepa vijest za nas koji ne volimo politiku

ODGOVORITE
Name

Niki8

16.06.2020 20:56

Dobro dosao Mika ponovo u zavicaj Bijeljinu. Jos uvjek se sjecam tvoje emisije kubni korijen!!

ODGOVORITE