ЕУ позајмила новац од своје дјеце да се Италија опорави!

"Европска Унија први пут позајмљује новац од своје деце, а позајмицу не узимамо да би данас потросили више, вец да би инвестирали у пројекте који це донети корист будуцим генерацијама", поручила је председница Европске Комисије Урсула фон дер Лајен Италији, уз позив на одговорност према трошењу средстава која је ЕУ издвојила за опоравак земље после епидемије ковида.

Свијет 16.06.2020 | 11:54
ЕУ позајмила новац од своје дјеце да се Италија опорави!

Према писању немацке штампе, коју преноси италијански дневни лист "Линкјеста", ова порука председнице Европске Комисије упућена Италији на тродневном скупу у Риму где се разговарало о обнови земља после пандемије Цовида19, је упозорење да се неце толерисати кашњење, недостатк реформи и неизвесност у погледу трошења 173 милијарди евра колико је ЕУ одобрила Италији за економски опоравак. 

Фон Дер Лајен је такође нагласила неопходност реформе бирократског апарата, запошљавања младих и зена и мере против организованог криминала, као кљуцне тацке програма опоравка, које ЕУ очекује од Италије.

- Наша славна лукавост, наша способност да се велика обећања увек одлажу за датум који ће тек бити одређен, неће бити довољна да ЕУ остане добронамерна кад дође време да одлуче хоће ли нам веровати или не - закљуцује лист "Линкјеста", у редакцијском коментару.

(Тањуг)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мрква

16.06.2020 10:15

Цуууј "послије епидемије" а епидемија у пуном јеку и не мисли престати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада је

16.06.2020 10:56

једино сто нам је остало, крај пандемије.

Name

Ре

16.06.2020 17:39

То је улагање у вакцину која це да изазове стерилност, туморе или ко зна ста јос. Италија је позната нацистицка и мафијаска дрзава, зато су њу и одабрали. Кад једном све изадје на видјело кола це се сломити на њима

Name

Митар

16.06.2020 10:52

Годинама се стварало улагало . А онда се све срусило и будуцност се затамнила за само два мјесеца и све због уводјења мјера ради превенције сирања заразе од Цовид 19-вируса . Сада нам дјеца немају перспективну будуцност . Нека ово буде скола свим владама европских земаља да прије уводјења било каквих мјера добро утврде оправданост истих и нека извагају ста уводјење мјера доноси као добро а ста се губи . Мозда су спасени зивоти људи у овом трену али су изгубљени неки будуци зивоти и перспективе . Да ли су мјере биле оправдане . Да ли се могло другације борити против вируса . Да ли је висе добијено или изгубљено . Ви који одлуцујете добро размислите .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.06.2020 13:21

Мислис да ми у Сведској који смо побили старце смо спасили економију или це заправо ови муслимани који сада протестују да преузму њихове станове само. Мноство компанија је бакротирало, много радњи обљепљено пирпм, празно. И наравно додјемо у Босну авионом и изазовемо нови вал пандемије, јер код нас нема тестиранај, сви смо здрави осим оних који нису... а који су то не знамо.... радимо цутимо.. и цијела еуропа нам је забранила улазак, као да смо Афгенистан, а јесмо Афгенистан!

Name

За Игпра

16.06.2020 22:11

Мојне тисра Шведа није у ЕУ и нема обавеза за Италију. Јесте у схенгену као и Швица али то се односи само на "слободу кретања" на територијама чланица. Ако те клемпају за порез то те "твоји" шведи клемпају за своје потребе а не за потребе ЕУ.

Name

Ре:

17.06.2020 01:03

Аман, људи, шта је ово?! До јуче сте били европејци, сад постали разочарани евроскептици. Куда ћете сад? Земља тврда, небо високо.

Name

СТА ПАНИЦИТЕ

16.06.2020 11:50

МА ИМА ВАТИКАН ПАРА ОНИ ЦЕ ПОМОЦ 1 БИЛИОН и ето радости ако су за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.06.2020 13:18

Америцке федералне резерве су приватна банка прављена од 10 јеврејских и 2 ватиканске талијанске. Имају јевреји пара, и онако посједују 70% свијета. Ротцхиел и Роцкфеллер породице саме имају 60%. Но јевреји немају пакао ни рај, они зиве сада, и они зиве једни за друге и за паре. Они су ти који посудјују паре преко ММФ и који извлаце исте.

Name

Е

16.06.2020 12:11

Дај да скупимо коју цркавицу да им посаљемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жгољуша

16.06.2020 12:17

Ала, откад тебе на челу ЕУ, и дјецу нам задужујете, Твојих седам је на сигурном и кад се ти охладиш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.06.2020 14:11

На залост Италије, мора да се ураде реформе. Прво клима је унистила Југ који се осусио, постао црнацки, криминалан. Да ли знас да у 14 година италија је промјенила висе оф 40 влада. И свака је обецала несто а ниста није урадила. И сада требају Сведи који плате од плате 32,8% и пдв 25%, сто је 58%, а просецна плата је да се не лаземо 2200 еура за медицинске сестре, пре пореза, људи бијезе, јер је порез огроман, и сад на крају требамо да платимо талијане који сад сами признају да су лагали о цифрама. Наси родитељи су мртви, ми смо радили, били болесни и цутали, трпили код куце, без тестирања, сад ми треба да издвојимо огромну суму новца да би италија то потросила, а италијанска влас је ИСТА као Додикова. Засто да платимо. Нека праве реформе, и нек дају пројекте које цемо помоци, да би поцели да зиве, али систем увоза имиграната и мафије не функционисхе.

Name

Нада

16.06.2020 17:07

А да Италија није нова Грчка? Кад су вапили за помоћ дошли су Руси и Кинези... А сад уцјењују да буде по њиховим жељама... Епидемија је већ пламсала у Милану се говорило 'Милано не смије стати', а у Бергаму су давали промотивно возне карте за цијелу породицу. Почетком марта у болницама нитко није помињао заразу приликом пратње, посјета и погреба. Италија је веома досљедно спроводила штедњу у здравству и имала је мањак и љекара и кревета и опреме у јавном сектору. Сада обитељима носе урне на кућну адресу као да су Кинези, а зна се да су Италија традиционална католичка држава која сахрањује мртве... Још ће свашта изаћи на видјело...

ОДГОВОРИТЕ