Грци ипак отворили границе за српске туристе

Влада Грчке донела је одлуку касно вечерас да дозволи прелазак границе за држављане Србије између Бугарске и Грчке, сазнаје "Блиц"

Србија 16.06.2020 | 07:27
Грци ипак отворили границе за српске туристе

Како смо сазнали Влада Србије наводно би сутра у току дана требало да добије папир који би гарантовао свим Србима да прелазе границу између Бугарске и Грчке.

Конзул Србије у Атини Милан Вукосављевић рекао је да су српски туристи већ почели да прелазе граничне прелазе и да су на путу ка летовалиштима.

Он је рекао да ће грчке власти да пуштају српске држављане који су тренутно на граници.

- Сутра током дана биће донета званична одлука да је граница отворена за све српске туристе. За сада ће одлука да се односи на границу са Бугарском и још није преломљено око прелаза са Северном Македонијом. Надам се да ће ускоро бити дозвољен и прелаз из Северне Македоније - рекао је Дачић.

Српске туристе који су се упутили ка Грчкој данас је сачекала одлука грчких власти да ће то бити могуће тек од 1. јула. Како је за "Блиц" рекао директор Националне асоцијације ЈУТА Александар Сеничић они су на пут кренули самостално, у сопственој режији и међу њима нема путника који су у Грчку пошли посредством туристичких агенција.

Подсетимо, на улазима у Грчку из Северне Македоније, а посебно Бугарске, на затворену рампу јутрос су наишле колоне туриста из Србије.

Одлука о делимичном отварању граница, којом српским државаљаним није омогућен улазак у Грчку, објављена је данас у грчком Службеном гласнику и одмах је ступила на снагу, рекао је за "Блиц" министар трговине, туризма и телекомуникације Расим Љајић.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лазар

16.06.2020 06:33

Па ста сте оцекивали! Воле грци паре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хдз хб

16.06.2020 09:50

Воле паре али ко их има....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја мислио Грци

16.06.2020 11:38

...воле Србе јер су православци и да кад виде крст на ретровизору аута да ће да заједно оду до оближње цркве да се прекрсте, помоле и да ће их Грци пропустити без прегледа пасоша... Али авај...

ОДГОВОРИТЕ