Grci ipak otvorili granice za srpske turiste

Vlada Grčke donela je odluku kasno večeras da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije između Bugarske i Grčke, saznaje "Blic"

Srbija 16.06.2020 | 07:27
Grci ipak otvorili granice za srpske turiste

Kako smo saznali Vlada Srbije navodno bi sutra u toku dana trebalo da dobije papir koji bi garantovao svim Srbima da prelaze granicu između Bugarske i Grčke.

Konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević rekao je da su srpski turisti već počeli da prelaze granične prelaze i da su na putu ka letovalištima.

On je rekao da će grčke vlasti da puštaju srpske državljane koji su trenutno na granici.

- Sutra tokom dana biće doneta zvanična odluka da je granica otvorena za sve srpske turiste. Za sada će odluka da se odnosi na granicu sa Bugarskom i još nije prelomljeno oko prelaza sa Severnom Makedonijom. Nadam se da će uskoro biti dozvoljen i prelaz iz Severne Makedonije - rekao je Dačić.

Srpske turiste koji su se uputili ka Grčkoj danas je sačekala odluka grčkih vlasti da će to biti moguće tek od 1. jula. Kako je za "Blic" rekao direktor Nacionalne asocijacije JUTA Aleksandar Seničić oni su na put krenuli samostalno, u sopstvenoj režiji i među njima nema putnika koji su u Grčku pošli posredstvom turističkih agencija.

Podsetimo, na ulazima u Grčku iz Severne Makedonije, a posebno Bugarske, na zatvorenu rampu jutros su naišle kolone turista iz Srbije.

Odluka o delimičnom otvaranju granica, kojom srpskim državaljanim nije omogućen ulazak u Grčku, objavljena je danas u grčkom Službenom glasniku i odmah je stupila na snagu, rekao je za "Blic" ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Lazar

16.06.2020 06:33

Pa sta ste ocekivali! Vole grci pare?

ODGOVORITE
Name

Hdz hb

16.06.2020 09:50

Vole pare ali ko ih ima....

ODGOVORITE
Name

Ja mislio Grci

16.06.2020 11:38

...vole Srbe jer su pravoslavci i da kad vide krst na retrovizoru auta da će da zajedno odu do obližnje crkve da se prekrste, pomole i da će ih Grci propustiti bez pregleda pasoša... Ali avaj...

ODGOVORITE