Уставни суд оспорио градњу Спортско-рекреационог центра

- Уставни суд Републике Српске донио Одлуку којом је утврђено да Одлука о усвајању измјене дијела ревизије Регулационог плана „Спортско-рекреационо подручје Јахорина“ на подручју општине Трново није у сагласности са Уставом Републике Српске и Законом о уређењу простора и грађењу, саопштено је из СДС Трново.

Република Српска 15.06.2020 | 13:42
Уставни суд оспорио градњу Спортско-рекреационог центра

"Прије гласања, Клуб одборника СДС-а упозоравао је начелника и скупштинску већину да је горе поменута Одлука незаконита, а у вријеме док је скупштинску већину предводио СДС 2018. године, спорну Одлуку су скинули са дневног реда сједнице СО Трново", каже се у саопштењу СДС и додаје: 

"Међутим, упркос упозорењима, на приједлог начелника Гаговића, а уз подстрек одборника СНСД-а Вељка Влашког, Одлука је усвојена."

"Начелник и даље не поштује Одлуку Уставног суда Републике Српске, наставља да дјелује против интереса општине, што за посљедицу има подношење кривичне пријаве од стране лица и то не само против начелника, већ и против Влашког, као подстрекача", истиче се у саопштењу.

Из СДС наглашавају да је најтежа посљедица немјерљива штета по Општину Трново коју ће на крају платити њени грађани. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Првачић

15.06.2020 12:11

Свака вам част, само се бојим да ће затуцани гласачи за 50-100 км поново дати глас овом тандему лопова! Само су од њих двијице гори они који за њих гласају! Како вас Трновљаци није стид?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИТНО

15.06.2020 12:21

БИТНО ЈЕ ДА СТЕ ГА ДАЛИ У ДОЛОВЕ ОПШТИНА ХАН ПИЈЕСАК ДА СЕ ТАМО ПРАВИ А ЗНАТЕ И КОМЕ И ГДЈЕ ПАРЕ ДАЈЕТЕ. ПУТ СТЕ АСВАЛТИРАЛИ САД У ЈЕДНУ ВУКОЈЕБИНУ ГДЈЕ НЕМА ЖИВЕ ДУШЕ. МАШИНЕ СУ РАДИЛЕ НОН СТОП НА АСВАЛТИРАЊУ ПУТА. ПАРЕ ДИЈЕЛИТЕ НА СВЕ СТРАНЕ САМО ИЗНОСИТЕ МЈЕСТА ГДЈЕ НИСУ ПАРЕ ОДОБРЕНЕ А ШТА ЈЕ СА ДОЛОВИМА ГДЈЕ СУ ПАРЕ ОДОБРЕНЕ ТО СЕ КРИЈЕ. МАЛА ТАЈНА У ХАН ПИЈЕСКУ.

Name

Карадоз

15.06.2020 12:30

Од кад се уставни суд бави питањима регулационих планова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

24.06.2020 12:09

Одкад су регулацији планови неуставни и незаконити.

Name

Делегат

15.06.2020 12:35

Одлука донесена гласовима браће Шиповац који су 2018 године били уз СДС. Које смеће од људи! Новац за млађег и његова нелегална факултетска диплома те радно мјесто за старијег Шиповца у Електродистрибуцији је било довољно да промијене ранији став!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи

15.06.2020 13:22

Добро је да се гради, али све сто није у сагласности са рег. пл. са законом, само је стета, а не градња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сусјед из Федералног Трнова

15.06.2020 14:42

Овај Гаговиц је дефинитивно криминалац, најгори начелник опстине Трново од рата на овамо. Драги Трновљаци за нареднд изборе кандидујте неког млађег момка,постеног из било које странке и побиједице ове лопове,Гаговице,Шиповце и остали шљам.

ОДГОВОРИТЕ