Ustavni sud osporio gradnju Sportsko-rekreacionog centra

- Ustavni sud Republike Srpske donio Odluku kojom je utvrđeno da Odluka o usvajanju izmjene dijela revizije Regulacionog plana „Sportsko-rekreaciono područje Jahorina“ na području opštine Trnovo nije u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o uređenju prostora i građenju, saopšteno je iz SDS Trnovo.

Republika Srpska 15.06.2020 | 13:42
Ustavni sud osporio gradnju Sportsko-rekreacionog centra

"Prije glasanja, Klub odbornika SDS-a upozoravao je načelnika i skupštinsku većinu da je gore pomenuta Odluka nezakonita, a u vrijeme dok je skupštinsku većinu predvodio SDS 2018. godine, spornu Odluku su skinuli sa dnevnog reda sjednice SO Trnovo", kaže se u saopštenju SDS i dodaje: 

"Međutim, uprkos upozorenjima, na prijedlog načelnika Gagovića, a uz podstrek odbornika SNSD-a Veljka Vlaškog, Odluka je usvojena."

"Načelnik i dalje ne poštuje Odluku Ustavnog suda Republike Srpske, nastavlja da djeluje protiv interesa opštine, što za posljedicu ima podnošenje krivične prijave od strane lica i to ne samo protiv načelnika, već i protiv Vlaškog, kao podstrekača", ističe se u saopštenju.

Iz SDS naglašavaju da je najteža posljedica nemjerljiva šteta po Opštinu Trnovo koju će na kraju platiti njeni građani. 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Prvačić

15.06.2020 12:11

Svaka vam čast, samo se bojim da će zatucani glasači za 50-100 km ponovo dati glas ovom tandemu lopova! Samo su od njih dvijice gori oni koji za njih glasaju! Kako vas Trnovljaci nije stid?

ODGOVORITE
Name

BITNO

15.06.2020 12:21

BITNO JE DA STE GA DALI U DOLOVE OPŠTINA HAN PIJESAK DA SE TAMO PRAVI A ZNATE I KOME I GDJE PARE DAJETE. PUT STE ASVALTIRALI SAD U JEDNU VUKOJEBINU GDJE NEMA ŽIVE DUŠE. MAŠINE SU RADILE NON STOP NA ASVALTIRANJU PUTA. PARE DIJELITE NA SVE STRANE SAMO IZNOSITE MJESTA GDJE NISU PARE ODOBRENE A ŠTA JE SA DOLOVIMA GDJE SU PARE ODOBRENE TO SE KRIJE. MALA TAJNA U HAN PIJESKU.

Name

Karadoz

15.06.2020 12:30

Od kad se ustavni sud bavi pitanjima regulacionih planova?

ODGOVORITE
Name

Jelena

24.06.2020 12:09

Odkad su regulaciji planovi neustavni i nezakoniti.

Name

Delegat

15.06.2020 12:35

Odluka donesena glasovima braće Šipovac koji su 2018 godine bili uz SDS. Koje smeće od ljudi! Novac za mlađeg i njegova nelegalna fakultetska diploma te radno mjesto za starijeg Šipovca u Elektrodistribuciji je bilo dovoljno da promijene raniji stav!

ODGOVORITE
Name

Ljudi

15.06.2020 13:22

Dobro je da se gradi, ali sve sto nije u saglasnosti sa reg. pl. sa zakonom, samo je steta, a ne gradnja.

ODGOVORITE
Name

Susjed iz Federalnog Trnova

15.06.2020 14:42

Ovaj Gagovic je definitivno kriminalac, najgori načelnik opstine Trnovo od rata na ovamo. Dragi Trnovljaci za narednd izbore kandidujte nekog mlađeg momka,postenog iz bilo koje stranke i pobijedice ove lopove,Gagovice,Šipovce i ostali šljam.

ODGOVORITE