Сутра о задужењима, новом пословнику и смјени Чубриловића

Редовна сједница Народне скупштине Републике Српске (НСРС), на чијем дневном реду је захтјев Српске демократске странке (СДС) за разрјешење предсједника парламента Недељка Чубриловића, заказана је за сутра у Бањалуци.

Република Српска 15.06.2020 | 12:28
Сутра о задужењима, новом пословнику и смјени Чубриловића
Чубриловић је раније рекао да свако има право да предлаже одређене иницијативе, па и смјену руководства парламента, док у Клубу СДС-а сматрају да је зоупотријебио положај током ванредног стања те учествовао у доношењу одлука и уредби којим се дерогира рад парламента.

На предложеном дневном реду је 36 тачака, међу којима 17 приједлога закона те, између осталог, одлуке о прихватању задужења Републике Српске код Европске инвестиционе банке по пројектима "Водовод и канализација у РС" и мјере заштите од поплава у Републици Српској.

Пред посланицима би требало да се нађе и нови пословник, који се већ дуже вријеме усаглашава, с тим да о том документу и даље постоје супростављени ставови.

Очекује се и расправа о Приједлогу програма рада парламента за ову годину, измјенама и допунама Кривичног законика те Приједлогу закона о високом образовању чији је циљ усклађивање домаћег система са промјенама у европском високом образовању.

За разматрање су предложене и измјене и допуне закона о предшколском васпитању и образовању, основном и средњем образовању и васпитању, по хитном поступку.

Сједница ће бити одржана у просторијама Народне скупштине Републике Српске уз поштивање мјера које су прописане у борби против вируса корона.
 
(Фена)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

???

15.06.2020 11:05

Хоће ли бити тв пренос,да народ чује шта раде снсдеовци и папци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцијано Гаваз

15.06.2020 13:28

Ред би био да НСРС бар стамбено обезбједи Цубру Словенца.

Name

Рашид

15.06.2020 11:09

Биће интересантно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДД

15.06.2020 11:45

Задузења це бити,смјене неце бити, а пословник це бити срезан максимално.Опозицији остаје улица заједно са њиховим бирацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.06.2020 16:30

Нема друге, мораће тако. Чим прође Корона, пун Трг Крајине.

Name

Овај

15.06.2020 11:50

Је ли овај пут неће говорити ђубре како га је назвао на оном снимку кум Радишић?

ОДГОВОРИТЕ