Sutra o zaduženjima, novom poslovniku i smjeni Čubrilovića

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na čijem dnevnom redu je zahtjev Srpske demokratske stranke (SDS) za razrješenje predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića, zakazana je za sutra u Banjaluci.

Republika Srpska 15.06.2020 | 12:28
Sutra o zaduženjima, novom poslovniku i smjeni Čubrilovića
Čubrilović je ranije rekao da svako ima pravo da predlaže određene inicijative, pa i smjenu rukovodstva parlamenta, dok u Klubu SDS-a smatraju da je zoupotrijebio položaj tokom vanrednog stanja te učestvovao u donošenju odluka i uredbi kojim se derogira rad parlamenta.

Na predloženom dnevnom redu je 36 tačaka, među kojima 17 prijedloga zakona te, između ostalog, odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Evropske investicione banke po projektima "Vodovod i kanalizacija u RS" i mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj.

Pred poslanicima bi trebalo da se nađe i novi poslovnik, koji se već duže vrijeme usaglašava, s tim da o tom dokumentu i dalje postoje suprostavljeni stavovi.

Očekuje se i rasprava o Prijedlogu programa rada parlamenta za ovu godinu, izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika te Prijedlogu zakona o visokom obrazovanju čiji je cilj usklađivanje domaćeg sistema sa promjenama u evropskom visokom obrazovanju.

Za razmatranje su predložene i izmjene i dopune zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju, po hitnom postupku.

Sjednica će biti održana u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske uz poštivanje mjera koje su propisane u borbi protiv virusa korona.
 
(Fena)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

???

15.06.2020 11:05

Хоће ли бити тв пренос,да народ чује шта раде снсдеовци и папци?

ODGOVORITE
Name

Lucijano Gavaz

15.06.2020 13:28

Red bi bio da NSRS bar stambeno obezbjedi Cubru Slovenca.

Name

Rašid

15.06.2020 11:09

Biće interesantno

ODGOVORITE
Name

DD

15.06.2020 11:45

Zaduzenja ce biti,smjene nece biti, a poslovnik ce biti srezan maksimalno.Opoziciji ostaje ulica zajedno sa njihovim biracima.

ODGOVORITE
Name

Direkt

15.06.2020 16:30

Nema druge, moraće tako. Čim prođe Korona, pun Trg Krajine.

Name

Ovaj

15.06.2020 11:50

Je li ovaj put neće govoriti đubre kako ga je nazvao na onom snimku kum Radišić?

ODGOVORITE