Тенис очекује рецесија и смањење награда!

Тенисери морају очекивати значајно смањење новчаних награда на тениским турнирима када се сезона настави, изјавио је шпански играч Фелисијано Лопес.

Тенис 15.06.2020 | 10:35
Тенис очекује рецесија и смањење награда!

Лопес, освајач седам АТП наслова и директор турнира у Мадриду, сматра да ће новчани фондови за награде сљедеће сезоне бити погођени, преноси ББЦ.

"Компаније и спонзори мораће да отпуштају запослене", казао је.

"То се догађа свугдје у свијету и прва ствар које се одричу су спонзорства тако да ће то масовно погодити и тенис".

"Морамо схватити да тенис више неће бити исти, барем једну, двије или три године. Не знам колико дуго", казао је Лопес који би се у нормалним условима припремао за одбрану наслова у Квинсу.

"Играчи морају да схвате да ће бити значајног смањења новчаних награда. Видим сценарио гдје ће турнири преживјети само са значајним смањењем новчаних награда и то не само ове, него и сљедеће године."

Тениска сезона је суспендована до 1. августа, али распоред још није објављен, а очекује се да то буде урађено ове седмице.

УС Опен ће се вјероватно играти у Њујорку од 31. августа, иако су неки играчи попут Новака Ђоковића, Ника Кирјоса, Симоне Халеп и Рафаела Надала изразили суздржаност због строгих мјера којима је циљ спречавање ширења коронавируса.

"Ја лично бих ишао на УС Опен и мислим да већина тенисера то жели", рекао је Лопес.

"Такође знам да су организатори УС Опена свјесни да доста тенисера не жели да дође и игра тамо. Мислим да УС Опен не зависи само о водећим играчима. Моје је мишљење да они планирају да организују турнир узимајући у обзир чињеницу да неки тенисери можда неће играти", додао је.

На крају је напоменуо да је "увјерен" да ће се Мадрид Опен одржати средином септембра с отприлике 30 до 40 посто публике.

(Вијести.ме)

Коментари / 0

Оставите коментар