Tenis očekuje recesija i smanjenje nagrada!

Teniseri moraju očekivati značajno smanjenje novčanih nagrada na teniskim turnirima kada se sezona nastavi, izjavio je španski igrač Felisijano Lopes.

Tenis 15.06.2020 | 10:35
Tenis očekuje recesija i smanjenje nagrada!

Lopes, osvajač sedam ATP naslova i direktor turnira u Madridu, smatra da će novčani fondovi za nagrade sljedeće sezone biti pogođeni, prenosi BBC.

"Kompanije i sponzori moraće da otpuštaju zaposlene", kazao je.

"To se događa svugdje u svijetu i prva stvar koje se odriču su sponzorstva tako da će to masovno pogoditi i tenis".

"Moramo shvatiti da tenis više neće biti isti, barem jednu, dvije ili tri godine. Ne znam koliko dugo", kazao je Lopes koji bi se u normalnim uslovima pripremao za odbranu naslova u Kvinsu.

"Igrači moraju da shvate da će biti značajnog smanjenja novčanih nagrada. Vidim scenario gdje će turniri preživjeti samo sa značajnim smanjenjem novčanih nagrada i to ne samo ove, nego i sljedeće godine."

Teniska sezona je suspendovana do 1. avgusta, ali raspored još nije objavljen, a očekuje se da to bude urađeno ove sedmice.

US Open će se vjerovatno igrati u Njujorku od 31. avgusta, iako su neki igrači poput Novaka Đokovića, Nika Kirjosa, Simone Halep i Rafaela Nadala izrazili suzdržanost zbog strogih mjera kojima je cilj sprečavanje širenja koronavirusa.

"Ja lično bih išao na US Open i mislim da većina tenisera to želi", rekao je Lopes.

"Takođe znam da su organizatori US Opena svjesni da dosta tenisera ne želi da dođe i igra tamo. Mislim da US Open ne zavisi samo o vodećim igračima. Moje je mišljenje da oni planiraju da organizuju turnir uzimajući u obzir činjenicu da neki teniseri možda neće igrati", dodao je.

Na kraju je napomenuo da je "uvjeren" da će se Madrid Open održati sredinom septembra s otprilike 30 do 40 posto publike.

(Vijesti.me)

Komentari / 0

Ostavite komentar