Ђоковић без финала: Пирова побједа најбољег тенисера

Новак Ђоковић је савладао Александра Зверева са 2:1 (4:0, 1:4, 4:2), али упркос томе неће играти у финалу првог “Адрија тура”. Наиме, он има исти број побједа и пораза као и Филип Крајиновић који има бољи сет количник и пласирао се у финале након што је савладао Виктора Троицког.

Тенис 14.06.2020 | 17:51
Ђоковић без финала: Пирова побједа најбољег тенисера

Новак Ђоковић је одиграо сјајно први сет. Веома сконцентрисано, искористио је слабије кретање свог ривала да би за само 12 минута дошао до максималних 4:0 и предности у мечу.

Нијемац није успио да се ослободи притиска и тек је у другом сету заиграо на очекиваном нивоу. Успио је Зверев да у трећем гему искористи прву брејк шансу и повео је са 2:1. Затим је потврдио свој брејк и повео са 3:1. Како је меч одмицао тако је Зверев био све сигурнији па је опет одузео гем на сервис Ђоковића и тако изједначио у овом дуелу.

Новак је на почетку трећег сета био прилично деморалисан па је Зверев лако повео. Затим је запријетио на сервис српског тенисера када је од 40:0 дошао до изједначења, али је Ђоковић спасио гем на свој сервис. То као да је раздрмало српског тенисера који је заиграо боље. Прво је пропустио брејк шансу а затим је у петом гему направио брејк и дошао до 3:2. Затим је то потврдио и славио 4:2.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар