Đoković bez finala: Pirova pobjeda najboljeg tenisera

Novak Đoković je savladao Aleksandra Zvereva sa 2:1 (4:0, 1:4, 4:2), ali uprkos tome neće igrati u finalu prvog “Adrija tura”. Naime, on ima isti broj pobjeda i poraza kao i Filip Krajinović koji ima bolji set količnik i plasirao se u finale nakon što je savladao Viktora Troickog.

Tenis 14.06.2020 | 17:51
Đoković bez finala: Pirova pobjeda najboljeg tenisera

Novak Đoković je odigrao sjajno prvi set. Veoma skoncentrisano, iskoristio je slabije kretanje svog rivala da bi za samo 12 minuta došao do maksimalnih 4:0 i prednosti u meču.

Nijemac nije uspio da se oslobodi pritiska i tek je u drugom setu zaigrao na očekivanom nivou. Uspio je Zverev da u trećem gemu iskoristi prvu brejk šansu i poveo je sa 2:1. Zatim je potvrdio svoj brejk i poveo sa 3:1. Kako je meč odmicao tako je Zverev bio sve sigurniji pa je opet oduzeo gem na servis Đokovića i tako izjednačio u ovom duelu.

Novak je na početku trećeg seta bio prilično demoralisan pa je Zverev lako poveo. Zatim je zaprijetio na servis srpskog tenisera kada je od 40:0 došao do izjednačenja, ali je Đoković spasio gem na svoj servis. To kao da je razdrmalo srpskog tenisera koji je zaigrao bolje. Prvo je propustio brejk šansu a zatim je u petom gemu napravio brejk i došao do 3:2. Zatim je to potvrdio i slavio 4:2.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar