Повећан број захтјева за лична документа

У Брчком је, након ублажавања свих прописаних мјера Кризног штаба дистрикта, број захтјева за издавање личних докумената готово удвостручен. Из Пододјељења за лична документа истичу да су кадровски спремни да могу одговорити на повећање опсега посла, али и да очекују још већи прилив захтјева у наредном периоду. 

Република Српска 14.06.2020 | 15:39
Повећан број захтјева за лична документа

Од почетка априла до половине мјесеца маја примљен је мањи број захтјева  за издавање личних докумената, док је након ублажавања мјера  повећан број захтјева. 

“Од смањења мјера примљено је више од 400 захтјева. За личне карте је примљено више од 350 захтјева",  каже Хајрудин Јусуфовић, шеф Пододјељења за лична документа Брчко дистрикта.

За возачке дозволе је исти такав случај. Током корона кризе примљено је 206 захтјева, а након ублажавања мјера тај број се повећао на 354.

“Ми смо спремни кадровски и одговорићемо задацима. Такође, примјењују се мјере опреза и врше се редовне дезинфекције",  напомиње Јусуфовић.

Гужве неће бити,  истичу из Пододјељења за лична документа који у наредном периоду очекују још већи прилив захтјева за лична документа.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ратко

14.06.2020 14:15

Цекај мало, казе да је број захтева готово дупли и да це моци одговорити захтевима градјана. То за мене знаци да би у нормалним условима требали преполовити број запослених у администрацији, или мозда гресим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.06.2020 18:48

Народ се припрема за полазак у једном правцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

15.06.2020 02:13

Биће да је обрнуто! Зашто гужве баш у Брчком и нигдје више? Стигли отуда они који су тамо попуцали, па још једино у Брчком могу некакве документе добити, пошто су се ентитетских одрекли. Да објаве одакле су, видио би да је најмање Брчака. Јбга, кад су бјежали у Њемачку, викали су "збогом мишеви", али видиш како се ствари претумбају за трен, па сад они постадоше мишеви.

Name

Ре:Ре

15.06.2020 09:31

у праву си,то су они сто су пљували РС и ФБиХ и одлазили на Запад, а сад се враћају ко пописани у БиХ. Јер какви смо год живот је милији овдје него у страним земљама.