Povećan broj zahtjeva za lična dokumenta

U Brčkom je, nakon ublažavanja svih propisanih mjera Kriznog štaba distrikta, broj zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata gotovo udvostručen. Iz Pododjeljenja za lična dokumenta ističu da su kadrovski spremni da mogu odgovoriti na povećanje opsega posla, ali i da očekuju još veći priliv zahtjeva u narednom periodu. 

Republika Srpska 14.06.2020 | 15:39
Povećan broj zahtjeva za lična dokumenta

Od početka aprila do polovine mjeseca maja primljen je manji broj zahtjeva  za izdavanje ličnih dokumenata, dok je nakon ublažavanja mjera  povećan broj zahtjeva. 

“Od smanjenja mjera primljeno je više od 400 zahtjeva. Za lične karte je primljeno više od 350 zahtjeva",  kaže Hajrudin Jusufović, šef Pododjeljenja za lična dokumenta Brčko distrikta.

Za vozačke dozvole je isti takav slučaj. Tokom korona krize primljeno je 206 zahtjeva, a nakon ublažavanja mjera taj broj se povećao na 354.

“Mi smo spremni kadrovski i odgovorićemo zadacima. Takođe, primjenjuju se mjere opreza i vrše se redovne dezinfekcije",  napominje Jusufović.

Gužve neće biti,  ističu iz Pododjeljenja za lična dokumenta koji u narednom periodu očekuju još veći priliv zahtjeva za lična dokumenta.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ratko

14.06.2020 14:15

Cekaj malo, kaze da je broj zahteva gotovo dupli i da ce moci odgovoriti zahtevima gradjana. To za mene znaci da bi u normalnim uslovima trebali prepoloviti broj zaposlenih u administraciji, ili mozda gresim?

ODGOVORITE
Name

Direkt

14.06.2020 18:48

Narod se priprema za polazak u jednom pravcu.

ODGOVORITE
Name

Re:

15.06.2020 02:13

Биће да је обрнуто! Зашто гужве баш у Брчком и нигдје више? Стигли отуда они који су тамо попуцали, па још једино у Брчком могу некакве документе добити, пошто су се ентитетских одрекли. Да објаве одакле су, видио би да је најмање Брчака. Јбга, кад су бјежали у Њемачку, викали су "збогом мишеви", али видиш како се ствари претумбају за трен, па сад они постадоше мишеви.

Name

Re:Re

15.06.2020 09:31

u pravu si,to su oni sto su pljuvali RS i FBiH i odlazili na Zapad, a sad se vraćaju ko popisani u BiH. Jer kakvi smo god život je miliji ovdje nego u stranim zemljama.