Извршни одбор СНСД ставио се изнад институција Српске

„Поставља се питање, да ли то надлежне институције не раде свој посао, па је потребно да им Извршни одбор једне странке наложи шта требају да раде. Да ли се на овај начин Извршни одбор једне странке уздиже изнад закона?!“ – упитао је предсједник одбора за здравство СДС.

Република Српска 13.06.2020 | 14:19
Извршни одбор СНСД ставио се изнад институција Српске

Јучерашње саопштење Извршног одбора једне владајуће странке у коме се каже да „ситуација у вези са епидемијом вируса корона пријети да буде озбиљна, те је предложено да институције Републике Српске изврше анализу стања и  обавијесте јавност о томе" крунски је доказ да су институције у Републици Српској уништене – казао је данас Слободан Станић, предсједник Одбора за здравство СДС.

„Ваљда је законска обавеза да Институт за јавно здравство прати и анализира епидемиолошку ситуацију у РС као и да предлаже адекватне мјере Министарству здравља и социјалне заштите РС. Министарство даље у оквиру својих надлежности које су опет прописане законом налаже провођење потребних мјера“ – наглашава Станић. 

Он каже да су јавност и транспарентност рада такође прописане законским рјешењима.

„Поставља се питање, да ли то надлежне институције не раде свој посао, па је потребно да им Извршни одбор једне странке наложи шта требају да раде. Да ли се на овај начин Извршни одбор једне странке уздиже изнад закона?!“ – упитао је предсједник одбора за здравство СДС.

Станић је запитао да ли можемо очекивати да Извршни одбор једне странке ускоро донесе закључак да је ситуација у вези са јавним набавкама проведеним у вријеме ванредне ситуације и стања алармантна и пријети да изазове озбиљно узнемирење јавности, те наложи да надлежне институције Републике Српске изврше анализу, подузму мјере и о томе информишу јавност?! 

„Да ли је то "демократија" прерасла у "партократију"? Одговори на сва ова питања садржани су у јачању институција Републике Српске, њиховој деполитизацији и департизацији уз константно враћање повјерења јавности у њихов рад, као и перманентно јачање правне државе!“ – закључио је Станић.

(БН)

 

 

 

                                                                                                            

 

 

 

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

КЛЕПТОМАН

13.06.2020 12:35

КЛЕПТОМАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оракле

13.06.2020 13:20

СНСД је изгубила својство политицке партије и добила атрибуте интересне групе. За прво је потребна политицка платформа, а за друго барем регистрација друства са описом активности. Посто је опис активности у ствари незаконита пљацка онда се ипак боље "маскирати" као партија. Додик и СНСД су безтезинска субстанца са главним садрзајем "супља прица без смисла" и без конзензуса, групација људи тотално дискредитована у концепту рада и на залост без икаквих резултата рада..

Name

Ооаснији су за ококини,

13.06.2020 12:49

То сто Додик ради, то се није догађало од 42 _45 чисти је то фасизам, нека бурле докаже да није страни плаценик , са три пасоса у дзепу хода ,нека иде где га ноге Носе! Дзаба му новци ; нека нам да мир , и стрању своји злигласну распусти , после нека суд расуђује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

логатор

13.06.2020 12:53

Све институције РС-е су фарса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отворено

13.06.2020 13:58

Институција у БиХ нема. Постоје само бандити који су наорузали своје улизице и они који цекају прилику да то постану. Такав систем власти је успостављен и има сироку подрску ситних, покварених и бездусних људи којих није бас тако мали број (СДА СНСД СДА ДНС). Неке нецисте дусе тзв папани пратили су кретање новца, обицно опљацканог од народа и пресли из СДС-а углавном у СНСД. А засто? Па одговор је прост СДС није висе на власти и хијене су сада у СНСД И ДНС. Док се СДА-овци и ХДЗ-овци нису морали преоблацити.

Name

Нико као Ја

13.06.2020 13:14

Ма какав Изврсни одбор,један цовјек,лудак,одлуције о свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наива

13.06.2020 13:20

Ми сад као не знамо да се све ради по налогу једног цовјека? Хајде да се не лаземо. Сви јако добро знамо да ово није демократија, а није ни партократија, прие це бити да је патократија. Свако нормалан зна да је власт потпуно неспособна да се носи са епидемијом оваквог вируса и да све мјере преписују од земаља у окрузењу, а тако је и рецено званицно. С обзиром да нико не сноси одговорност, остаје нам само да бројимо нове заразене и мртве. А ста друго оцекивати од народа који гласа за оваквке политицаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана

13.06.2020 13:26

Људи жедни власти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

13.06.2020 13:49

Миле је оболио од страсне и не излијециве болести.Наш спас је само да не продје као Чаушеску!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими53

13.06.2020 14:07

Парадоксално је да један цовјек командује СНСД ом ДНС ом УС ом,СПом НДПом ,Тузилаством,ВСТСом Судством, и свим бас свим дрзавним институцијама ,од Скупстине до Предсједника РС .Плеца јесу велика ,али и бреме је претеско. Ако томе додамо и дрз. предузеца онај у Сј.Кореји је мала маца за овог из Лактаса. Народ кога сатире један цовјек сасвим је то и заслузио .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

13.06.2020 15:02

Бурле је приватизовао Републику Српску и ови из његове секте несмију ништа протуријцити, а он незналица и криминалац, шљам невиђен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

14.06.2020 15:57

Ко је овај испрепадани?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

15.06.2020 13:27

СА НАМА И СА СВИ ИНСТИТУЦИЈАМА РУКОВОДИ ЈЕДАН ЦОВЈЕК СВИ ОСТАЛИ СУ ИГРАЦИ ПОЛА ЊИХ ОН ПУСТИ НИЗ ВОДУ ОНИ СТО ЗНАЈУ ПЛИВАТ ПЛИВАЈУ ОСТАЛИ СЕ УТОПЕ ТО ЈЕ ТРЕНУТНО СТАЊЕ КОД НАС ХИТНО ТО ПРОМЈЕНИТ ВОЉОМ НАРОДА ИНАЦЕ ЦЕ МО СВИ ПОТОНУТИ

ОДГОВОРИТЕ