Миле Китић прима немачку пензију од 1.600 евра!

Миле Китић (68) већ две године прима немачку пензију, која месечно износи око 1.600 евра, сазнаје Курир.

Забава 13.06.2020 | 14:20
Миле Китић прима немачку пензију од 1.600 евра!

Фолк певач је више од две деценије редовно плаћао порез у тој држави, где је имао и пријављено место пребивалишта. На ту идеју дошао је деведесетих година, када је на простору Југославије било ратно стање и велика инфлација, па је морао да се обезбеди за старост.

Према речима извора Курира блиског певачу, он није ни знао да је стекао услов за пензију, већ су га о томе обавестили представници фонда из Немачке. Када је напунио 65 година, послали су му допис да може да преда документацију за одлазак у пензију, што је он и урадио неколико месеци касније. Китић је, наводно, порез у Немачкој почео да плаћа 1994. јер је једино тако могао да добије радну визу за целу Европу, не рачунајући да ће једног дана имати и додатну корист од тога. Плаћао је намете паушално, што је на годишњем нивоу у Немачкој око десет хиљада евра.

Јуче се није јављао на наше позиве, али је пре неколико година причао о плаћању пореза, када је давао исказ у Пореској управи.

- Ја сам се једном опекао и од тада водим рачуна. Иако није била моја грешка, деведесетих сам због неплаћања пореза морао да измирим дуг од 100.000 марака са каматом. Иначе, сад уредно плаћам порез у Немачкој, према којој имам ту обавезу без обзира ма то где наступам, јер тамо имам пријављено место боравка - рекао је Миле.

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Слободан

13.06.2020 18:58

Све ово је велика светска лаз!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивси војник рс

14.06.2020 19:22

као прво да је плацао10000 е годисње је лаз јер паусал је много мањи .Као друго за 15 година уплате немпогуце је добити толико пензије. сто знаци да лазу

ОДГОВОРИТЕ