Mile Kitić prima nemačku penziju od 1.600 evra!

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje Kurir.

Zabava 13.06.2020 | 14:20
Mile Kitić prima nemačku penziju od 1.600 evra!

Folk pevač je više od dve decenije redovno plaćao porez u toj državi, gde je imao i prijavljeno mesto prebivališta. Na tu ideju došao je devedesetih godina, kada je na prostoru Jugoslavije bilo ratno stanje i velika inflacija, pa je morao da se obezbedi za starost.

Prema rečima izvora Kurira bliskog pevaču, on nije ni znao da je stekao uslov za penziju, već su ga o tome obavestili predstavnici fonda iz Nemačke. Kada je napunio 65 godina, poslali su mu dopis da može da preda dokumentaciju za odlazak u penziju, što je on i uradio nekoliko meseci kasnije. Kitić je, navodno, porez u Nemačkoj počeo da plaća 1994. jer je jedino tako mogao da dobije radnu vizu za celu Evropu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga. Plaćao je namete paušalno, što je na godišnjem nivou u Nemačkoj oko deset hiljada evra.

Juče se nije javljao na naše pozive, ali je pre nekoliko godina pričao o plaćanju poreza, kada je davao iskaz u Poreskoj upravi.

- Ja sam se jednom opekao i od tada vodim računa. Iako nije bila moja greška, devedesetih sam zbog neplaćanja poreza morao da izmirim dug od 100.000 maraka sa kamatom. Inače, sad uredno plaćam porez u Nemačkoj, prema kojoj imam tu obavezu bez obzira ma to gde nastupam, jer tamo imam prijavljeno mesto boravka - rekao je Mile.

Izvor: Kurir.rs Foto: printscreen

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Slobodan

13.06.2020 20:58

Sve ovo je velika svetska laz!!!

ODGOVORITE
Name

bivsi vojnik rs

14.06.2020 21:22

kao prvo da je placao10000 e godisnje je laz jer pausal je mnogo manji .Kao drugo za 15 godina uplate nempoguce je dobiti toliko penzije. sto znaci da lazu

ODGOVORITE