Ко жели велику свадбу све мора одложити за јесен!

Младенци који су заказали велике свадбе са више стотина гостију током маја и јуна морали су да их одгоде за септембар.

Република Српска 12.06.2020 | 22:54
Ко жели велику свадбу све мора одложити за јесен!

У складу с повољнијом епидемиолошком ситуацијом, Матична служба Града Бијељина је ублажила превентивне мјере и дозволила вјенчања суботом и недјељом у просторијама Центра за културу „Семберија“.

Од 16. марта до половине маја обављено је само девет вјенчања уз минималан број присутних – матичар, одборник и два свједока. Током јуна заказано је неколико вјенчања, и то у присуству најужег круга пријатеља и родбине.

Планови

Шеф Матичне службе у Градској управи Бијељина Драгана Љубојевић каже да се рад ове службе нормализује, па се вјенчања сада обављају и данима викенда у Центру за културу, а не само уторком и четвртком у канцеларији Службе, како је то било током ванредног стања.

Она је додала да је након укидања мјера, у складу с наредбама Републичког и Градског штаба за ванредне ситуације, примјетно повећање броја захтјева за склапање бракова на подручју Града Бијељина.

Пандемија вируса корона пореметила је планове будућим брачним паровима, који су одлучили да овог прољећа браком крунишу своју љубав. Свадбена весеља су отказана или одгођена, а још је неизвјесно да ли ће током наредних мјесеци бити могуће организовати велике свадбе.

Вјенчанице 

У потрази за вјенчаницом за најљепши дан, када ће свом изабранику рећи “да”, затекли смо Младенку Симић из Угљевика.

– Планирали смо око 500 гостију. Надам се да ћемо успјети да тај дан организујемо онако како сам одувијек маштала. А биће како буде – каже будућа млада са осмијехом.

У ово доба године најчешће се организују свадбене прославе. У козметичким салонима и салонима вјенчаница живо је од јутра до мрака. Овог прољећа слика је потпуно другачија.

Власница салона вјенчаница Ангелина Новаковић истиче да је била пракса да се по годину-двије унапријед врше резервације. 

– Свадбе се одгађају, а наш посао је тиме посебно погођен. Будуће младе су ипак позитивне. Нема отказивања у потпуности, већ само чекање. Младенци који живе у иностранству већ одгађају за сљедећу годину, јер су и они и званице планирали да искористе годишње одморе – истиче Ангелина.

Муке и за угоститеље

На мукама су и угоститељски објекти у којима се одржавају вјенчања. У некима се свадбе морају заказати и годину дана унапријед, а једно од најљепших мјеста на којем се може изговорити судбоносно “да” су и свадбени салони у Етно-селу “Станишићи”.

Менаџер Етно села “Станишићи” Милош Станишић каже да гости из иностранства који заказују свадбе тешко могу да планирају конкретан датум и позову госте, али ипак настоје да изађу у сусрет младенцима колико је могуће.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Риска

12.06.2020 22:51

У Зворнику мозе, вец су поцела славља ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЉЕ СТАТИ

12.06.2020 23:40

БОЉЕ ЈЕ ДА СТАЊУ. И ОВАКО СЕ СВЕ ПРЕТВОРИЛО У КРКАНЛУК И СЕЉАКЛУК. А И РАЗВЕДУ СЕ ПОСЛИЈЕ ДВА МЈЕСЕЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Женик

12.06.2020 23:54

На јесен добијамо принову

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрнд

13.06.2020 03:01

Али, за јесен најављују други круг ове зајебанције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

18

13.06.2020 05:33

И на јесен други талас Короне по мисљењу "струцњака"тако да свадбе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

13.06.2020 06:27

Свадбе су ионако само бацање пара, сељаклук, пијанцење, прездеравање, муцење младенаца сликањем са милион званица, које касније прицају како је пиво било топло, јело хладно, а музика лоса... Не видим да ико иста губи, ако и отказе свадбу... ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

13.06.2020 06:53

Бас тако, слазем се у потпуности..