Ko želi veliku svadbu sve mora odložiti za jesen!

Mladenci koji su zakazali velike svadbe sa više stotina gostiju tokom maja i juna morali su da ih odgode za septembar.

Republika Srpska 12.06.2020 | 22:54
Ko želi veliku svadbu sve mora odložiti za jesen!

U skladu s povoljnijom epidemiološkom situacijom, Matična služba Grada Bijeljina je ublažila preventivne mjere i dozvolila vjenčanja subotom i nedjeljom u prostorijama Centra za kulturu „Semberija“.

Od 16. marta do polovine maja obavljeno je samo devet vjenčanja uz minimalan broj prisutnih – matičar, odbornik i dva svjedoka. Tokom juna zakazano je nekoliko vjenčanja, i to u prisustvu najužeg kruga prijatelja i rodbine.

Planovi

Šef Matične službe u Gradskoj upravi Bijeljina Dragana Ljubojević kaže da se rad ove službe normalizuje, pa se vjenčanja sada obavljaju i danima vikenda u Centru za kulturu, a ne samo utorkom i četvrtkom u kancelariji Službe, kako je to bilo tokom vanrednog stanja.

Ona je dodala da je nakon ukidanja mjera, u skladu s naredbama Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, primjetno povećanje broja zahtjeva za sklapanje brakova na području Grada Bijeljina.

Pandemija virusa korona poremetila je planove budućim bračnim parovima, koji su odlučili da ovog proljeća brakom krunišu svoju ljubav. Svadbena veselja su otkazana ili odgođena, a još je neizvjesno da li će tokom narednih mjeseci biti moguće organizovati velike svadbe.

Vjenčanice 

U potrazi za vjenčanicom za najljepši dan, kada će svom izabraniku reći “da”, zatekli smo Mladenku Simić iz Ugljevika.

– Planirali smo oko 500 gostiju. Nadam se da ćemo uspjeti da taj dan organizujemo onako kako sam oduvijek maštala. A biće kako bude – kaže buduća mlada sa osmijehom.

U ovo doba godine najčešće se organizuju svadbene proslave. U kozmetičkim salonima i salonima vjenčanica živo je od jutra do mraka. Ovog proljeća slika je potpuno drugačija.

Vlasnica salona vjenčanica Angelina Novaković ističe da je bila praksa da se po godinu-dvije unaprijed vrše rezervacije. 

– Svadbe se odgađaju, a naš posao je time posebno pogođen. Buduće mlade su ipak pozitivne. Nema otkazivanja u potpunosti, već samo čekanje. Mladenci koji žive u inostranstvu već odgađaju za sljedeću godinu, jer su i oni i zvanice planirali da iskoriste godišnje odmore – ističe Angelina.

Muke i za ugostitelje

Na mukama su i ugostiteljski objekti u kojima se održavaju vjenčanja. U nekima se svadbe moraju zakazati i godinu dana unaprijed, a jedno od najljepših mjesta na kojem se može izgovoriti sudbonosno “da” su i svadbeni saloni u Etno-selu “Stanišići”.

Menadžer Etno sela “Stanišići” Miloš Stanišić kaže da gosti iz inostranstva koji zakazuju svadbe teško mogu da planiraju konkretan datum i pozovu goste, ali ipak nastoje da izađu u susret mladencima koliko je moguće.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Riska

12.06.2020 22:51

U Zvorniku moze, vec su pocela slavlja ...

ODGOVORITE
Name

BOLJE STATI

12.06.2020 23:40

BOLJE JE DA STANJU. I OVAKO SE SVE PRETVORILO U KRKANLUK I SELJAKLUK. A I RAZVEDU SE POSLIJE DVA MJESECA.

ODGOVORITE
Name

Ženik

12.06.2020 23:54

Na jesen dobijamo prinovu

ODGOVORITE
Name

drnd

13.06.2020 03:01

Ali, za jesen najavljuju drugi krug ove zajebancije!

ODGOVORITE
Name

18

13.06.2020 05:33

I na jesen drugi talas Korone po misljenju "strucnjaka"tako da svadbe....

ODGOVORITE
Name

Hmmm

13.06.2020 06:27

Svadbe su ionako samo bacanje para, seljakluk, pijancenje, prezderavanje, mucenje mladenaca slikanjem sa milion zvanica, koje kasnije pricaju kako je pivo bilo toplo, jelo hladno, a muzika losa... Ne vidim da iko ista gubi, ako i otkaze svadbu... ?

ODGOVORITE
Name

Miki

13.06.2020 06:53

Bas tako, slazem se u potpunosti..